50 yıl sonra aynı manzara! Ankara'da 'ucuz et' kuyruğu

50 yıl sonra aynı manzara! Ankara'da 'ucuz et' kuyruğu

Artan enflasyon ve hayat pahalılığıyla beraber vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, kırmızı et artık sofralarda yer almıyor. Ankara'da evine kırmızı et götürmek isteyen vatandaşlar, erken saatlerinden itibaren Ulus'ta Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kuyrukta bekleyen bir vatandaş, ''Eskiden kuyruk olurdu da ama şimdi millet sokağa çıkmasın diye buraya topluyorlar. Ben sabah sofradan doymadan kalkıyorum önce çocuklar yesin diye" sözleriyle tepki gösterdi.

Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle Başkentte ucuz et almak isteyen vatandaşlar Ulus'ta sokak arasında yer alan Et ve Süt Kurumu önünde sabahın erken saatlerinde itibaren uzun kuyruklar oluşturuyor.

Market ve kasapta bir kilo kıymanın fiyatının 450-500, bir kilo kuşbaşının fiyatının ise 500-550 liraya yükselmesi nedeniyle dar gelirli vatandaşlar, bir kilo et alabilmek için saatlerce kuyrukta beklemeye devam ediyor. Et ve Süt Kurumu'nda kıyma 229 TL'den, kuşbaşı ise 259 TL'den satılıyor.

Ucuz et alabilmek için sabah 6 buçukta yola çıktığını söyleyen 73 yaşındaki Mehmet Şener, ''50-100 TL indirimli alayım diye geceden gelip sırada bekliyorlar. 'Memleket çağ atladı' diyorlar. Böyle çağ atlanır mı be. Memleket ilerledi… Ne ilerlemesi geri gidiyor. Üç dönem oyumu verdim, helal etmiyorum onlara. Ramazan için ikişer kilo kıyma için burada sıraya girmişiz'' dedi.

'ÇOCUKLAR KIYMAYI AYDA BİR DEFA GÖRMÜYOR'

Halis Yazıcı adlı vatandaş, "Eskiden kuyruk olurdu da ama şimdi millet sokağa çıkmasın diye buraya topluyorlar. Eti ucuza veriyor ki halk sokağa çıkmasın diye. Aldığım para 12 bin lira, 4 kişiyi geçindiriyorum. Ben sabah kalkarken sofradan doymadan kalkıyorum önce çocuklar yesin diye. Keyfinden gelen kimse yok. Kasapta kıymanın kilosu 500-600 lira. Çocuklar kıymayı ayda bir defa görmüyor" diye sitem etti.

Uzun kuyruk nedeniyle daha önce et almadan eve geri döndüğünü söyleyen 72 yaşındaki Fatma Yüzel de "Bugün yine kuyruğun sonundayım. Alamazsam yine döneceğim. Namazı kıldık çıktık. Ne yapayım önümüzde Ramazan mecbur alacağız. Eşimden kalan emekli maaşım var, 9 bin lira. Evim de kira" dedi.

'OĞLUMDAN HABERSİZ ÇIKTIM GELDİM'

İsmini vermek istemeyen bir emekli ise "Ben 5 bin 500 TL eşimden ölüm aylığı alıyorum. Yoksa buraya gelir miydim? Oğlumdan habersiz çıktım geldim, sırf et için. Geç geldiğimizde de kalmıyor" derken bir başka vatandaş ise "Kendileri paşa gibi yiyip içip yatıyorlar. Ondan sonra emekliye 10 binden fazla vermem diyorlar. Çetelere veriyorlar halka gelince hepsi de fakir" şeklinde konuştu.

'35 SENE ÇALIŞMIŞLIĞIM VAR ŞİMDİ ET KUYRUĞUNDAYIM'

Bir vatandaş da "Ben sabah 6'da geldim. Kasapta et 600 lira. Benim maaşım olmuş 12 bin 500 lira, kasapta et 600 lira. Bunun nesini yiyeyim, nesine bakayım? 35 sene çalışmışlığım var devlete, et kuyruğundayım şu anda. Ben 76 yaşındayım. Niye geleyim et kuyruğuna?" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN