Annelerin beslenmeye ne hazırlasam derdi bitti! 5 Milyon öğrenci için ücretsiz yemek duyurusu: Okullarda yemek verilecek!

Annelerin beslenmeye ne hazırlasam derdi bitti! 5 Milyon öğrenci için ücretsiz yemek duyurusu: Okullarda yemek verilecek!

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün sona erdi. 19 milyon öğrenci karne heyecanı yaşayarak tatile girdi. Karne heyecanının yaşandığı günde Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül 2022'de başlayan birinci dönemi dün sona erdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci karne heyecanı yaşayarak tatile girdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 06 Şubat Pazartesi günü başlayacak

19 milyon öğrencinin karne heyecanı yaşadığı günde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, müjdeli haberi verdi.

Karne gününde sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,8 milyon öğrenciye verilen ücretsiz yemek uygulamasının 5 milyon öğrenciye verileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında "1,8 milyon öğrenciye ücretsiz olarak verdiğimiz yemek uygulamasını çok yakında 5 milyon öğrenciye çıkarıyoruz. İnşallah 6 Şubat itibarıyla okul öncesi eğitimde yer alan tüm yavrularımıza yemek desteğinde bulunacak, böylece ailelerimizin omuzlarından bir yükü daha almış olacağız” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER DUYURMUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Aralık ayında yaptığı açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren 6 Şubat’ta başlamak üzere okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğini açıklamıştı.

Özer, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama 2023 yılının sonunu beklemeyeceğiz. İkinci dönem yani 6 Şubat'ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Yine bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla 1.8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkaracağız. Bir ay içerisinde.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN