Antalyalı Mehmet Amca, 150 keçisi çalınınca insanlara küsüp dağa kaçtı! 17 yıldır tahta evinde tek başına yaşıyor

Antalyalı Mehmet Amca, 150 keçisi çalınınca insanlara küsüp dağa kaçtı! 17 yıldır tahta evinde tek başına yaşıyor

17 yıl öncesinde 150 keçisini çaldırınca insanlara küsen 80 yaşındaki Mehmet Çabuk, insanlara küsüp dağda yaşamaya karar verdi. Tahtadan inşa ettiği barakada kalan Mehmet amcanın sıra dışı yaşantısı ise herkesi imrendiriyor. İşte Mehmet amcanın ilginç hikayesi…

Antalya'nın Kemer ilçesinde 17 yıl öncesine dayanan bir hikaye Mehmet amcanın şimdiki yaşantısına neden oldu. 150 keçisinin çalınması ile birlikte insanlara küsen Mehmet Çabuk, Karadere bölgesinde tahtadan inşa ettiği barakada yaşamını sürdürüyor. Vadinin içerisine kendi imkanları ile kurduğu ve üzerine naylon örtü ile kapladığı barakada yaşamını sürdüren Mehmet amca 100'e yakın keçisini de yanından ayırmıyor.

BULUNDUĞU YERİ TERK ETMİYOR

150'ye yakın koyununu 2007 yılında yalnızca bir gecede kaybeden Mehmet Çabuk, insanlara küsüp dağda yaşamaya karar verdi. 17 yıldır haftada sadece 2 kez gıda alışverişi dışında bulunduğu yeri terk etmeyen Çabuk, gıda alışverişi içinde Ulupınar'a 45 dakikalık yürüyüş ile ulaşıyor.

mehmet-cabuk-kecileri-calininca.jpg

Çok erken saatte uyanıp ateş yakıp çiçek toplayan Mehmet amcanın hikayesi ise herkesi şaşırtıyor. Kendisini ziyarete gelen yakınlarına iyi olduğunu ve merak etmemeleri gerektiğini söyleyen Çabuk, vadideki akarsuda yıkanarak yabancı dili olmamasına rağmen bölgeden geçen turistlerle işaret dili ile iletişim kuruyor. İlaç kullanmayıp günde yalnızca iki öğün beslenerek yaşamını sürdüren Çabuk, keçilerin çalındığı dönemde stres ve üzüntüye bağlı tansiyon tedavisi gördüğünü belirterek ilaç kullanmayacak kadar tansiyonunu düzene koyduğunu aktardı.

antalyali-mehmet-amca.jpg

Daha da tek başına hiç sıkılmadığını ifade eden Mehmet amca, "Sabahları ellerimi cebime koyar şöyle bir gezerim. Canım sıkılmaz, alışkınım. Keçilerim olmasa buralarda 1 saat duramam. Sabah kahvaltıda çay demledim, zeytin ve ekmek ile yedim." sözlerini aktardı.

BİR GECEDE 150 KAYIP

2007 yılında keçilerine ağıla kapattığını ancak sabah uyandığında hayvanlarının yerinde olmadığını söyleyen Çabuk, "Gece hırsız aracı getiriyor. Telle keçilerin etrafını çeviriyor. Keçileri araca doldurmuş, gitmiş. Önceleri vücudumda tek ağrım yoktu. O zamandan beri tansiyon ve nefes darlığı rahatsızlığım oldu" dedi.

mehmet-amca-antalya-keci.jpg

Şimdiye kadar hiç evlenmemiş olan Mehmet amca bu yaştan sonra da yanında kimseyi istemediğini belirtti. Kendisine en büyük destekçinin yeğeni Şifa olduğunu dile getiren Çabuk, sık sık kendisini ziyarete geldiğini aktardı. Şifa Çabuk, "İnsanın aklı kalıyor, sonuçta dağda kalıyor ama bir şey de yapamıyoruz. Hayvanları çalındığı için bizim yanımızdan gitti. Hiç eve gelmez. Hep böyle dağda yaşıyor. Psikolojisi bozuldu" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN