Arazisi küçük olsa da kazancı büyük! 20 dönümden 40 ton ürün alıyor: Kilosunu 100 TL’den havada satıyor

Arazisi küçük olsa da kazancı büyük! 20 dönümden 40 ton ürün alıyor: Kilosunu 100 TL’den havada satıyor

Samsun’un Çarşamba ilçesinde çiftçilik yapan Sefa Sezgin’in arazisi küçük olsa da kazancı büyük. 20 dönümlük arazide şeftali yetiştiren Sezgin, 40 ton ürün alırken ürünlerinin kilosunu 100 TL’den havada satıyor…

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan çiftçi Sefa Sezgin, dedesinden miras kalan 20 dönümlük bahçesinde şeftali üretimi yaparak verimli bir sezon geçirdi. Dondurucu kış koşullarına rağmen bu yıl yaklaşık 40 ton şeftali hasadı gerçekleştiren Sezgin, bölgedeki üreticilere örnek oluyor.

SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA HASADA BAŞLIYOR

Sabah erken saatlerde bahçesine girerek hasada başlayan Sefa Sezgin, öğle saatlerine kadar şeftali topladıklarını belirterek, “Sıcakta toplamıyoruz ki meyvemize zarar gelmesin. Amacımız tüketiciye en taze şeftaliyi ulaştırmak” ifadelerini kullandı.

KIŞ DONUNA RAĞMEN VERİMDEN MEMNUN

Zorlu kış aylarında yaşanan don olayları ve meyve yanmaları, bazı şeftali çeşitlerini olumsuz etkiledi. Ancak Sezgin, genel verimden memnun olduğunu vurgulayarak, bu yılın tarımsal açıdan başarılı geçtiğini söyledi.

samsunda-1

ZARARLILARA KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bahçede kahverengi kokarca zararlısına karşı etkin mücadele yürüttüklerini belirten Sezgin, “Samsun İl ve Çarşamba İlçe Tarım Müdürlükleri’nin desteğiyle ilaçlama yaptık. Bu sayede ürünlerimizi zararlılardan koruyabildik” dedi.

FİYATLAR YÜKSELSE DE MALİYETLER BASKI YAPIYOR

Sezon başında kilosu 30-60 TL arasında değişen şeftali fiyatlarının, hasadın ilerleyen dönemlerinde 80-100 TL bandına yükseldiğini ifade eden Sezgin, girdi maliyetlerinden yakındı:

“Fiyatlardan kısmen memnunuz ancak enflasyon bizden hızlı ilerliyor. Mazot, gübre, ilaç gibi giderler çok arttı. Karlılık eskiye göre azaldı.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN