Artık geri dönüş yok! Milyonlarca emekliye kötü haber... Resmi Gazete'de yayımlandı

Artık geri dönüş yok! Milyonlarca emekliye kötü haber... Resmi Gazete'de yayımlandı

Memur ve emekli maaşlarına getirilen zam formülü, tüm itirazlara rağmen meclisten geçti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Kabul edilen torba yasa içinde ek MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve kurumlar vergisi de var.

TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilen ve memur ve emeklilere maaş zammını da içeren torba yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. Yasa ile en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseldi. Emekli aylıklarına ise kök maaş üzerinden yüzde 25 zam yapıldı.

emekli-maaslari-bahceli.jpg

SEYYANEN ZAM TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

En düşük emekli maaşına etki etmeyen bu düzenleme çok eleştirilmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli emekli maaşlarına yapılan zammı yeterli bulmadığını açıklamıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır” demişti. MHP Genel Başkanı, emekli maaşlarına seyyanen zam çağrısında bulunarak, “8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir." demişti.

Bahçeli'nin emekliler için seyyanen zam talebinin kabul edilmemesi emeklilerde hayal kırıklığı yarattı.

CHP ve İYİ Parti, MHP’ye seyyanen zam için önerge verme çağrısında bulunmuş ancak TBMM Genel Kurulu’nda torba yasa görüşülürken, CHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti'nin seyyanen zam yapılmasıyla ilgili verdiği önerge AK Parti'nin ve MHP'nin oylarıyla reddedilmişti.

mtv-ekvergi.jpg

EK MTV DE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararın içeriğinde ek MTV de var. Buna göre 6 Şubat depremleri sonrası ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla araç sahiplerinden bir defaya mahsus ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınacak.

ceza-kovid.jpg

CEZALAR GERİ ÖDENECEK

Resmi Gazete'de yayımlanan karar uyarınca Covid-19 döneminde 321 bin kişiye kesilen ve tahsil edilen idari para cezalarının geri ödenecek.

Konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması ise bir yıl daha devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN