Asgari ücret zammında yeni gelişme! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren o tarih belli oldu… Son viraja giriliyor

Asgari ücret zammında yeni gelişme! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren o tarih belli oldu… Son viraja giriliyor

Yeni yıla sayılı günler kala emekli zammının yanı sıra asgari ücrete gelecek olan zamda büyük bir merakla bekleniyor. Bu kapsamda asgari ücret zammında yeni bir gelişme yaşandı! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren o tarih belli oldu… Resmen son viraja giriliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Asgari ücrete ilişkin yeni senaryolar çizilmeye devam ediliyor. Öte yandan 5 yıllık bir ara sonrasında asgari ücret zammına ilişkin olarak önemli bir toplantı yapılacak. Asgari ücrete gelecek zamma ilişkin olarak önemli olan, asgari ücrete enflasyon zammı, kıdem tazminatı gibi başlıkları ele alan Üçlü Danışma Kurulu bir kez daha toplanacak. Öte yandan ilerleyen günlerde yapılacak olan toplantıya Sendikalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da katılacak. İşte toplantıya ilişkin detaylar…

MİLYONLARIN GÖZÜ KULAĞI O TARİHTE

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla asgari ücret zammına ilişkin çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Önemli bir gündemimiz var” demişti. Öte yandan milyonlarca vatandaş büyük bir merakla asgari ücret zammını beklerken gözler 20 Ekim’de toplanacak olan Üçlü Danışma Kurulu’na çevrildi. Toplantıya Bakan Işıkhan’ın önderlik yapması beklenirken en son yapılan toplantıda kıdem tazminatı konusu da görüşülmüştü.

yeni-proje-1-003.jpg

ASGARİ ÜCRET İÇİN YENİDEN TOPLANACAKLAR

En son 15 Ekim 2018 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılan Üçlü Danışma Kurulu toplantısı, bir kez daha toplanmak için çalışmalarını tamamladı.

yeni-proje-003.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve ilgili kurumlara gönderdiği yazıyla kurulun 20 Ekim'de toplanacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN