Asgari ücrete 1 yılda 3. zam geliyor! Son zammı solda sıfır bırakacak rakam: Milyonlar bayram edecek iddiası!

Asgari ücrete 1 yılda 3. zam geliyor! Son zammı solda sıfır bırakacak rakam: Milyonlar bayram edecek iddiası!

2023 yılına girilmesiyle birlikte gündemin ana maddesi haline gelen asgari ücretli yeniden gündemde yer aldı. Asgari ücret sadece çalışanları değil tüm ülkeyi etkilediğini bilmek gerekir. Gündemi sarsan olay ile birlikte asgari ücretin 5 haneli olması bekleniyor. Şaşkına çeviren olay ile birlikte 8 bin 500 TL olan asgari ücretin beklenen seviyesi ağızları açık bıraktırdı. 15 günün sonunda duyurulması bekleniyor. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET 5 BASAMAKLI OLUYOR

Ülkemizde en çok tartışılan konulardan birisi olan asgari ücret yeniden gündeme geldi. 2022 yılında ocak ayı ve şubat ayı olmak üzere 2 kere zamlanan asgari ücret 2023 yılın ocak ayı ile birlikte tekrardan zamlandı.

Enflasyon ve hayat pahalılığındaki artış sonucunda artış sağlayan asgari ücrete dair açıklamalar gelmeye başladı. Kabine toplantısı ile birlikte belirlenen 2023 yılı asgari ücret miktarı 8 bin 506 TL olarak belirlenmişti.

Ülkemizde yaklaşık olarak yüzde 42'lik bir kesimin kazandığı asgari ücret doğrudan o kişileri ilgilendirmekle kalmayarak tüm ülkeyi etkilediği biliniyor. Asgari ücrete gelen zamma sevinilirken daha gelemeden enflasyon karşısında eriyişi asgari ücretli çalışanı isyan ettirdi.

11062b-526635c20d2748e6955ef72b5c7d77e5-mv2.webp

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM VAR MI?

2022 yılının ocak ayında zamlanan asgari ücret sürekli artan enflasyon ile birlikte ikinci bir zam almıştı. Üst seviyelere yükselen enflasyon ile birlikte temmuz ayında ikinci zam yapıldı. Ocak ayında 2.824 TL olarak bilinen asgari ücret temmuz ayı ile birlikte 5.500 TL'ye yükseltildi. Asgari ücretin sürekli olarak yükselmesi ise vatandaşın şaşırmasına neden oldu. 2023 yılı ile birlikte tekrardan zamlanan asgari ücret için temmuz ayında yeni bir zammın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Asgari ücretin 2023 yılının temmuz ayı ile birlikte zam alıp almayacağına dair açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir zam beklemediğini açıkladı. Olağanüstü bir durum halinde yaşanabileceğini fakat enflasyonun yüzde 20 seviyelere gerilediği bir ortamın olduğunun altını çizdi.

indir.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAM İDDİALARI GÜNDEMİ SARSTI

Sosyal medyada yer alan iddialara göre seçim öncesinde asgari ücrete zam yapılacak. 14 Mayıs 2023 tarihi itibariyle başlayacak olan seçimlerden hemen önce asgari ücretin 10 bin TL'ye ulaşacağına dair söylentiler yer alıyor. 2022 senesinden bu zamana kadar yüzde 50'den fazla zamlanan asgari ücret ürünlerin yeniden fiyat değiştireceği konusunda duyuruda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN