Asla bu hurmaları almayın... Uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Asla bu hurmaları almayın... Uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan hurmaya olan talep artıyor. Esnaflar vatandaşları özellikle geçen yıldan kalan hurmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bazı esnaflar, geçen yılın mahsulü olan hurmaları yıkayarak tekrar tezgahlarda satışa sunabiliyorlar. Bu durumda taze hurma almak isteyenlerin dikkatli olması gerekiyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tezgahlardaki hurmalara vatandaşların ilgisi arttı. Esnaflar da vatandaşları taze hurmayı nasıl anlayacakları noktasında uyardı.

Geçen yıldan kalan bayat hurmaların yıkanarak tekrar tezgahlarda yer alabildiğine dikkat çeken esnaf, vatandaşların fiyatı diğer hurmalara oranla çok daha düşük olan hurmalardan uzak durmalarını söyledi. Ayrıca diyabet hastaları için de şeker oranı düşük çeşitler önerildi.

Hurma alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlatan hurma satıcısı Orhan Çağlayan, vatandaşlara tadına bakmalarını öneriyor. Yıkanmış hurmaların eski mahsul olduğunu belirten Çağlayan, bu durumu ayırt etmenin bazen zor olabileceğini ancak parlak olmayan ve biraz kuru görünen hurmaların tercih edilebileceğini belirtiyor.

AŞIRI UCUZ HURMALAR GEÇEN YILIN MAHSULÜ OLABİLİR

Ayrıca, taze hurmaların daha etli ve canlı görünümlü olması gerektiğine de dikkat çekiliyor. Kuru hurmaların lif oranının daha az olduğunu belirten Çağlayan, lif oranı daha yüksek olan Medine hurmalarını tercih etmenin önemli olduğunu vurguluyor. Medine hurmalarının lif ve vitamin oranının daha yüksek olduğu biliniyor.

Özellikle diyabet hastaları için de şeker oranı düşük olan hurma çeşitlerinin tercih edilmesi öneriliyor. Ayrıca, aşırı ucuz hurmaların geçen yılın mahsulü olabileceği konusunda da vatandaşlar uyarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN