ATA AÖF lms giriş ekranı işlemleri | ATA AÖF puan hesaplaması

ATA AÖF lms giriş ekranı işlemleri | ATA AÖF  puan hesaplaması

ATA AÖF puan hesaplaması nasıl yapılır? Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi final sınavları sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Beklenen açıklama yapıldıktan sonra haberimizdeki linke tıklayarak ATA AÖF lms giriş ekranından sınav not hesaplaması yapılabilir. ATA AÖF lms giriş ekranı üniversite öğrencileri tarafından kullanılıyor. Öğrenciler AÖF ATA AÖF lms giriş ekranından ayrıca kayıt yenileme ve diğer işlemleri de yapılabiliniyor. İşte 19-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen ATA AÖF final sınavları hakkındaki detaylar ve son dakika haberleri...

Alanlarıyla ilgili girdikleri sınavın ardından alacakları puanı merak eden öğrenciler "ATA AÖF puan hesaplaması nasıl yapılır?" diye arama motorlarında araştırma yapıyor. Final sonuçları açıklandıktan sonra  ATA AÖF lms giriş ekranından sınav not hesaplaması yapmak mümkün. Final sınav sonuçlarının erişime açılmasından sonra Atatürk Üniversitesinin sisteminden sonuçlarını öğrenebilecek. ATA AÖF Güz Dönemi Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) sınavında ter döken adaylar sınav sonuçlarını beklemeye başladı.

ATA AÖF Güz dönemi final sınavları 19-20 Ocak 2019 tarihinde yapıldı. Sınavda her bir ders için öğrencilere 30 dakika süre verildi. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirleyecek. Atatürk Üniversitesi sınava tabi tuttuğu öğrencilerinin sınav sonuçlarını yine kendi resmi internet sitesi üzerinden açıklıyor. 

ATA AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yarıyıl Sonu (FİNAL) sınavına giren öğrenciler bir kez daha heyecan yaşayacak merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sınav sonuçlarının, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanması bekleniyor.

Sınav sonuçlarına ya da sorulara ilişkin itirazı olan öğrencilerin sınavın tamamlanmasından itibaren 5 iş günü içerisinde Atatürk Üniversitesine yazılı itiraz dilekçesi göndermeleri gerekmektedir. Ara, yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavları ile ilgili sınav itiraz dilekçesi verilebilmektedir. Dilekçenizi posta, kargo, faks yoluyla veya doğrudan Fakülteye ulaştırabilirsiniz.

ATA AÖF ARA SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz yukarıdaki linke tıklayarak sonuçları sorgulayabilirsiniz. 

19-01/29/ata-aof-final-sinav-sonuclari.jpg

ATA AÖF BÜT NE ZAMAN YAPILACAK?

Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Açıköğretim Fakültesi güz dönemi sınavları 19-20 Ocak tarihinde yapılırken, bütünleme sınavları ise 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek

19-01/29/ata-aof-sinav-sonuclari.jpg

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN NASIL MEZUN OLUNUR?

(1) Kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ön lisans diploması verilir.

(2) Kayıtlı olduğu lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans diploması verilir.

(3) Öğrencilere diploma ile birlikte sahip oldukları derece ve derecenin düzeyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi içeren diploma eki verilir.

(4) Lisans programının ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak başarılı olan ve AGNO’su 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler programdan kaydını sildirmek koşuluyla ön lisans diploması alabilirler.

(5) Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

(6) AGNO’ları 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen AGNO’yu sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmazlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN