Babacan torpil görüntülerine böyle tepki gösterdi: Adalet bu mu?

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın telefonuna gelen mesajlara cevap verirken mülakatta torpil yaptığı anlar görüntülenmiş ve büyük tepkiye neden olmuştu. DEVA Partisi lideri Ali Babacan da torpil iddiaları ile ilgili hükümeti eleştirdi. İktidarın adalet anlayışını sorgulayan Babacan, “Adalet bu mu?” dedi.

MERVE ŞİŞMAN

Niğde'de aday tanıtım toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın işe alımlardaki mülakat sistemini kaldırmama ve torpil iddialarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Babacan, Meclis'te bir bakan yardımcısının telefonundan sızan torpil listesi üzerinden hükümetin adalet anlayışını sorguladı.

Gazetecilerin çektiği ve haber bültenlerinde yer alan görüntülerde, bir bakan yardımcısının telefonundaki torpil listesinin detayları görülüyordu. Babacan, bu durumu "Adalet dağıtmaktan sorumlu olan kurumda bakan yardımcısı olacaksın, ondan sonra millete nasıl torpil dağıtacağının listesini karıştıracaksın" diyerek eleştirdi.

'ERDOĞAN 'MÜLAKATI KALDIRACAĞIM' DEMEDİ Mİ?'

Babacan, hükümetin "hak ve adalet" vurgusuna karşın, pratikte işe alımlarda parti üyelerine öncelik verdiğini, mülakat sistemini kaldırmadığını ve bunun adaletsizlik olduğunu ifade etti. Parti Genel Başkanı, "Sayın Erdoğan, seçimlerden önce meydanlarda ‘mülakatı kaldıracağım’ demedi mi? Niğde siz şahit misiniz?" diyerek hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti.

'ADALET GECİKMEZ, TEZ VERİLMELİ'

Toplantıda, Adalet Bakanlığı makam odasının duvarında yazılı olduğu bilinen bir şiiri okuyarak, adaletin gecikmemesi gerektiğini vurguladı. Babacan, "Ekmek, su, aş bulmak gecikebilir. Temele taş bulmak gecikebilir. Devlete baş bulmak gecikebilir. Adalet gecikmez, tez verilmeli" dizesini okuyarak, adaletin önemine dikkat çekti.

Genel Başkan, hükümetin adalet anlayışını sorgulayarak, torpil ve kayırmacılığın toplumda yarattığı adaletsizliği ve haksızlıkları gündeme getirdi. Babacan, hükümetin adaletten sapmış olduğunu iddia ederek, bu konuda ciddi eleştirilerde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN