Babacan'dan asgari ücret çıkışı: Formül basit büyüme varsa arttır

Babacan'dan asgari ücret çıkışı: Formül basit büyüme varsa arttır

DEVA lideri Babacan asgari ücret ve emekli zammına ilişkin 'formülün basit' olduğunu söyleyerek "Gerçek enflasyonu alın üzerine bir de refah payını ekleyin. 'Büyüdük' diyoruz ya. Milli gelirden de şu büyümenin payını alsın emeklilerimiz işçilerimiz." dedi. İktidara yönelik eleştirilerini de belirten Babacan Milli gelirden sadece iktidar çevresinin yararlandığını söyledi.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, kendisine sorulan 'asgari ücret ve emeklilik' zamlarına ilişkin açıklamada bulunarak iktidara yüklendi.

DEVA lideri Babacan sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda "İddia ettiğiniz gibi ekonomimiz büyüyorsa, bu büyümeden neden sadece etrafınızdakiler ve zaten parası olanlar pay alıyor?Ücretleri gerçek enflasyon farkının üstüne refah payı ekleyerek artırın, bu büyümeden işçi de memur da emekli de payını alsın." diyerek şu ifadeleri kaydetti:

Bana soruyorlar asgari ücret ne olmalı emekli maaşı ne olmalı. Formül basit, söyleyeyim: Çünkü bugün söylediğim rakam ay sonuna kadar eriyecek gidecek. Ben diyorum ki; bir ay sonunu niye bekliyorsunuz? Yapacaksınız şimdiden yapın. Elinizi tutan mı var? Niye eylülde ekimde arttırmadınız madem para eridi de? Oyalama... Varsayalım ki Ocak 1'de arttıracaksınız.

Formül basit, gerçek enflasyonu alın üzerine bir de refah payını ekleyin. 'Büyüdük' diyoruz ya. Milli gelirden de şu büyümenin payını alsın emeklilerimiz işçilerimiz. Büyümeden payı sadece parası olana vermeyin. Ne yapmış bunlar, büyümeden payı parası olana vermişler, sabit gelirliden almışlar. Harıl harıl fakirden alıp zengine veriyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN