Babacan'dan Kürtçe konuşan anneye sansüre tepki: Ayıptır, günahtır, yazıktır

ATV’de yayınlanan ‘Esra Erol’da’ isimli sabah kuşağı programına katılan bir kadın Kürtçe konuşmaya başlayınca programın sesi kesildi. Olaya tepki gösteren DEVA Partisi lideri Babacan, "Biz bu rencide edici yaklaşımı reddediyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır." dedi.

ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında Gülay Toma isimli kızına bir süre sonra kavuşan Besime isimli anne gözyaşlarına hakim olamadı. O anlarda kızına sarılırken Kürtçe konuşan kadının sesi kesildi. Esra Erol ise, anne Besime'ye, 'Besime teyze bir anne olarak gittiğin günden beri çok acı çekiyor. Ama ben anlayamıyorum ve söylemek istediklerini ifade edemiyorum Besime teyzeciğim sen kızın için üzülüyorsun ben de anlıyorum. Ama söylediklerini ben de anlamak istiyorum' dedi.

Yayın sırasında Kürtçe konuşan kadının sesinin kesilmesine DEVA Partisi lideri Ali Babacan tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Babacan, "Biz bu rencide edici yaklaşımı reddediyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır." ifadelerini kullandı. Babacan paylaşımını Kürtçe de yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN