Babacan gençler için iktidara seslendi: İçim yanıyor

Babacan gençler için iktidara seslendi: İçim yanıyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan, gündemi değerlendirirken, geçtiğimiz gün açıklanan KYK zamları ile ilgili konuştu. DEVA Partili Babacan, iktidara KYK'ların tekrar 147 dolar olması için seslenirken, "Ülkemizi gençler için bir çarka çevirdiler, gençler koşuyor koşuyor ama bir adım ilerleyemiyorlar" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partinin Çankaya'da bulunan genel merkezinde haftalık değerlendirme toplantısı düzenlendi. Yaklaşık olarak 40 dakika süren toplantıda Babacan ilk olarak, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'i 6 yaşında evlendirmesine değindi.

Babacan, ülkenin ekonomik sorunlarına da değinirken KYK'ların 2002 yılında olduğu gibi tekrar 147 dolara çıkmasını hükümetten talep etti.

Ali Babacan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Bir vakıf yapılanmasının içinde yaşanan vahim bir olayın kamuoyuna taşınmasını gazeteciler sağladı.

Vahim iddiaların üzerine giderek, hak odaklı habercilik yapan tüm gazeteci arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Hep söylediğim gibi, ‘Özgür basın hayat kurtarır’.

Acı da olsa bir kez daha bunun örneğini yaşıyoruz.

Gerçeğin peşinde gazetecilik yapanlara saldıranları da kınamak istiyorum.

Bir tecavüz ile karşı karşıyayız. Biz var gücümüzle adalet arayan kadının yanındayız. Biz siyaseti herkesi korumak için yapıyoruz. Sessiz kalmak, görmemek bizim yapacağımız şey değil. Peki ifşa edilen yalnızca bir hayat hikayesi midir? İfşa edilen ülkemizde denetimden uzak tutulan yapılardır.

Çocuğu, kadını hiçe sayan anlayışı reddediyoruz.

Türkiye'de sosyal bir devlet olsaydı, insanlar yokluk yüzünden çocuklarını başlarına bırakır mıydın? Sorun çok büyük ve derin. Köklü değişikliklere ihtiyaç var. Devletin göre; sıkı yönetimi uygulamaktır. Demokratik, laik bir hukuk devletinden bahsediyorum.

Hiçbir yapı devlette kadrolaşamayacak. Devlette işe hak eden girecek. Onun yakını, bunun mensubu falan denmeyecek. Böylece, bu toprakların pırıl pırıl gençleri ülkesini zirveye yükseltecek. Biz deve kuşu olmayacağız.

Devleti 28 Şubatçılara teslim edenlerin, dindar insanlara o günlerde yapılan baskıları hatırlatmaya hakları yoktur. 28 Şubatçıları baş tacı eden iktidardaki bu anlayışı reddediyoruz.

Sahnede espri yapan şarkıcılar soluğu hemen cezaevinde alıyor. Ama küçücük yaştaki çocuğun istismar edildiği iddiaları ortadayken yargı lay lay lom.

Kendisine ‘muhafazakâr devrimci’ diyenlerin adaleti bu mu?

"DEVRİM DEDİKLERİ ADALETİ YOK ETMEK Mİ?

Devrim dedikleri adaleti yok etmek mi?

Bu gibi davalarda bakanlıkların, hükümetin eli ayağı dolaşıyor. Bu ülkede suça ortam hazırlayan herkes adalete hesabını vermelidir. Şu andaki hükümet; bir yandan bazı yapılarla bir yandan yasa dışı yapılarla iş birliği yapıyor.

Krizlerin ortağı, devleti ‘yasadışı örgütlerin geçit alanı’na çevirdi. Bugüne kadar bu ülke için bir taşı bir başka taş üstüne koymamış ama arka bahçesinde irili ufaklı bütün çeteleri saklıyor. O çeteler dönemini hatırlayalım, Susurluk olaylarını hatırlayalım.

Sayın Erdoğan, bunlarla mücadele sözü vererek bu milletten destek aldı. Ülkeyi ne hale getirdiğinizin farkında mısınız. Ortağınızın o günlere döndürmek istediğinizin farkında mısınız?

Bu haftanın suçlu panosu; marketler. Bu ülkede etin, suyun, sütün pahalılaşmasının sebebi iktidardı. Daha dün akşamki kararname ile ilaca yüzde 36 zam yapan Cumhurbaşkanıdır. Bu ülkedeki pahalılığın tek sorumlusu bu ittifaktır, sayın Erdoğan'dır

Tahliye olduğunda ilk iş Bahçeli’yi ziyaret eden bir şahıs, bir şirketin genel müdürünü tehdit etti. Resmen öldürmekle tehdit etti. Ortada tehditten açılmış bir soruşturma var mı? Aynı cümleyi, aynı şahıs Bahçeli için kullansa çoktan cezaevini boylamıştı.

Tereyağ üretimi yüzde 27 azalmış. Rakamlar ortada. Çünkü insanların gücü yetmiyor. Hangi ekonomik büyümeden bahsediyorsunuz?

"EKONOMİ BÜYÜMÜŞ DE VATANDAŞLARIMIZIN NEDEN HABERİ YOK"

Ekonomi büyümüş de vatandaşlarımızın neden haberi yok?

Sizin yüzünüzden bolluk ülkesi yokluk ülkesi haline geldi. Sizin yüzünüzden tertemiz insanların onuru çiğnendi.

Bu iktidar yoruldu. İki gün önce KYK'ları artırdık diye Cumhurbaşkanından açıklama geldi. Büyük cömertlik yapmış. KYK'yı 147 dolardan 67 dolara düşürmekle övünüyor. Elini tutan mı var? Tekrar 147 dolar yap.

Babacan'ın konu ile ilgili göstermiş olduğu tablo ise şu şekilde:

fj73cscx0aick8u.jpeg

"İÇİM YANIYOR"

İçim yanıyor. Ülkemizi gençler için bir çarka çevirdiler, gençler koşuyor koşuyor ama bir adım ilerleyemiyorlar. Gençler de ‘Acaba bu çarktan çıkar mıyım?' diye bir yol arıyorlar.

Seçimler yaklaşıyor. Özgür ve zengin günler yakın. Bir kabustan uyanırcasına o hızla bu ülke düzelmeye başlayacak. Mevcut iktidarın yıktığı her şeyi onaracağız. Bu krizi biz çözeceğiz. Hep beraber özgürleşeceğiz, zenginleşeceğiz.

Emeklilerin gözündeki yaşları sileceğiz."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın geçtiğimiz günlerde, "Adalet Bakanı her konuda konuşmaz" cümleleri ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendini fani hissediyor" açıklamaları basın mensupları tarafından sorulduğunda ise Babacan şu yanıtı verdi:

"Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklama evlere şenlik. Hükümetin istediği yönde ama hukuka aykırı bir şekilde ödüllendirmeler olduğunu tüm Türkiye izliyor. Böylesine bir konuda bir Adalet Bakanı bunları söylüyorsa, kimse inanmaz.

Erdoğan'ın destek bu iktidar, bu ülkenin üzerinde bir yük. Bir iktidar, ülkenin yükünü almaya talip olur. Böyle bir iktidarın bir an önce görevden ayrılması gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN