Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilere yönelik yeni hizmetler: KYK yurtları emeklilerin kullanımına açılacak

Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilere yönelik yeni hizmetler: KYK yurtları emeklilerin kullanımına açılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler ile ilgili yeni hizmetleri duyurdu. Buna göre; yaz aylarında uygun olan KYK yurtları emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler ücretsiz olacak, kamuya ait öğretmenevleri ve konukevlerinde yüzde 15, TCDD'de ana hat trenlerinde yüzde 10 ve PTT Kargo'da indirim yapılacak, PTTcell'den emeklilere özel 'Emekli Paketi' ile emekli kartlarıyla yapılan harcamalarda indirimler tanımlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığında düzenlenen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında konuştu. Işıkhan burada emeklilere yönelik pek çok düzenlemenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Bu yılı "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiklerini anımsatan Bakan Işıkhan, emeklilerin her bakımdan müreffeh bir yaşam sürmeleri isteğinde olduklarını belirtti.

9279719.jpg

'ARTIK SGK SOSYAL AÇIDAN DA EMEKLİLERE HİZMET VERECEK'

Emekliler için bu yıldan itibaren bugüne kadar sağladıkları imkanların çeşitlenerek artacağı bir süreci başlattıklarını ifade eden Işıkhan, SGK'yi yeni bir hizmet modeline taşıdıklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, "Nedir bu yeni model? Bildiğiniz gibi SGK, emekliler açısından sadece maaş ve ikramiye ödeyen teknik bir kurumdu. Artık SGK'yi sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK'ye paydaş yapacak, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürüyoruz. SGK'yi emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak arz odaklı hizmetlerle dinamik bir yapıya kavuşturuyoruz. Bu model kapsamında emeklilerimize yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacak." dedi.

9279714.jpg

Işıkhan, emeklilerin talep ve beklentilerini doğrudan iletebilecekleri, geri bildirimlerde bulunabilecekleri bir iletişim platformunun kurulacağını belirterek, emeklilerin tek telefonla SGK danışmanlarına ulaşabileceğini anlattı.

Emeklilerin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümleri devreye alacaklarını bildiren Işıkhan, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin duyurulması için oluşturdukları "emekliler.gov.tr" internet sitesini kısa sürede erişime açacaklarını söyledi.

9280475.jpg

EMEKLİLERE YÖNELİK YENİ HİZMETLER

Emeklilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birçok paydaşın desteği olduğunu dile getiren Işıkhan, görüşmeler neticesinde netleşen uygulamaların bir kısmını açıkladı.

Emekliler ile ilgili yeni hizmetler şu şekilde:

-Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak.

-Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilere açma kararı aldı.

-Emeklilere 81 ilde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinde tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirim sağlanacak.

-PTTcell tarafından emeklilere özel Emekli Paketi oluşturuldu. PTT Kargo'da emeklilere özel indirim yapılacak.

-TCDD'de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı.

-Yerli ve milli ödeme sistemi Troy ile bankalarla yapılan protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla yapılacak fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak.

9280473.jpg

Yeni SGK hizmet modeliyle, emeklilerin toplumda aktif olarak yer aldığı, hatta katma değer üretebildiği bir sistemi hedeflediklerini belirten Işıkhan, bakanlıklar ve kurumlarla görüşmeleri sürdürdüklerini, daha pek çok yeniliği emeklilere ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN