Bakan Koca koronavirüste son durumu paylaştı: Büyük bir artış beklenmiyor

Bakan Koca koronavirüste son durumu paylaştı: Büyük bir artış beklenmiyor

Bakan Koca, koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili son durumu paylaştı. Koca, vaka sayılarının 3 binlerde olduğunu belirterek, "Büyük bir artış beklenmiyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili son durumu Twitter hesabından açıkladı. Koronavirüs vaka sayılarında büyük bir artış beklentisinin olmadığına dikkat çeken Bakan Koca, "Covid vakaları 3 binlerde. Büyük bir artış beklenmiyor. Turkovac'la ilgili bilimsel çalışmalar dünya bilim literatürüne girdi. Birçok çalışma saygın uluslararası dergilerde yayınlandı. Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler" ifadelerini kullandı.

"TEK KİT 4 TEST"

Tek kitte koronavirüs dahil 4 hastalığın testinin yapılabileceğini söyleyen Koca açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Tek kit 4 test. Solunum yolu enfeksiyonları arttı. Koronavirüs ile bu enfeksiyonlar karıştırılabiliyor. Taramalarda artık tek kit ile Influenza A, Influenza B, Covid-19 ve RSV aynı anda bakılacak. Yerli üretim kit muhtemelen 1 ay içinde kullanıma girecek. TÜSEB'i görevlendirdik."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN