Bakan Koca'dan 'sıcak hava' uyarısı: Kalp ve tansiyon hastaları dikkat!

Bakan Koca'dan 'sıcak hava' uyarısı: Kalp ve tansiyon hastaları dikkat!

Bakan Fahrettin Koca, ülke genelinde etkisini artıran sıcak hava dalgasına ilişkin sosyal medya hesabından uyarı niteliğinde bir paylaşım yaptı. Koca, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay'ın kalp ve tansiyon hastaları için tavsiyelerde bulunduğu bir videoyu paylaştığı gönderisinde "Terlemeyle oluşan sıvı kaybının vücuttaki kan miktarını azaltması sonucu, kalp damar hastalığı olan kişilerde kan yoğunluğu arttığı için kalp krizleri görülebilir" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından vatandaşları aşırı sıcak hava dalgasına karşı uyaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay'ın kalp ve tansiyon hastaları için tavsiyelerde bulunduğu bir videoyu paylaştı.

'KALP KRİZLERİ GÖRÜLEBİLİR'

Bakan Koca'nın paylaşımı şu şekilde:

"Sıcaklar sağlığımız açısından pek çok riske yol açıyor. Örneğin, terlemeyle oluşan sıvı kaybının vücuttaki kan miktarını azaltması sonucu, kalp damar hastalığı olan kişilerde kan yoğunluğu arttığı için kalp krizleri görülebilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN