Bakan Yerlikaya duyurdu: Özel hayatı ihlal eden dinleme ve görüntü cihazları ele geçirildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: Özel hayatı ihlal eden dinleme ve görüntü cihazları ele geçirildi

Ankara’da özel hayatı ihlal etmeye yönelik dinleme ve görüntü cihazları ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı. Aramalarda 30 dinleme ve görüntü cihazı, 23 ses ve görüntü kayıt cihazı, GPS ve radar tespit cihazları ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da özel hayatı ihlal etmeye yönelik dinleme ve görüntü alma cihazlarının ele geçirildiğini ve bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

ali
Ali Yerlikaya

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, internet üzerinden satışa sunulan çeşitli dinleme ve görüntü alma cihazlarının Ankara’da ele geçirildiğini duyurdu. Olayla ilgili bir kişinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı belirtildi.

Yerlikaya, şüphelinin Çankaya’daki ikametinde yapılan aramalarda, daha önce bazı turistik konaklama tesislerinde ele geçirilen cihazlara benzeyen düzeneklerin bulunduğunu aktardı. Aramalarda, toplamda 30 dinleme ve görüntü alma cihazı, 23 ses ve görüntü kayıt cihazı, 6 gümrük kaçağı el telsizi, 5 GPS takip cihazı ve radar tespit cihazı ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, ele geçirilen ürünlerle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Cihazların içine yerleştirilen ses ve görüntü alma aparatlarının yurt dışından kaçak yollardan getirildiği ve özel hayatı ihlal amacıyla kullanıma hazır hale getirildiği belirlendi. Bu ürünlerin internet üzerinden satışa sunulduğu tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğümüzü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğümüzü ve polislerimizi tebrik ediyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN