Başak Demirtaş: Zulmü bitirmek için bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na

Başak Demirtaş: Zulmü bitirmek için bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na

Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmalarına katılan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Adana’da düzenlenen mitingde seçimin önemine vurgu yaptı. Yeşil Sol Parti’ye oy isteyen Demirtaş ayrıca, “Bir de diğer oyumuz var, onu da Kılıçdaroğlu’na vererek bu zulüm iktidarına hep birlikte yeter diyeceğiz. Bu iktidarı göndereceğiz ve hayatın her alanında değişimin kapılarını hep birlikte açacağız" dedi.

Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş Yeşil Sol Parti ile birlikte halk buluşmalarına katılıyor. Seçim mitinglerinde Selahattin Demirtaş’ın mesajlarını ileten Başak Demirtaş, sık sık seçimin kritik olduğuna vurgu yapıyor.

’14 MAYIS ADALETSİZLİĞİN BİTECEĞİ GÜN’

Son olarak Adana’da gerçekleşen seçim mitingine katılan Başak Demirtaş, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için de oy isterken 14 Mayıs'ı ‘adaletsizliğin biteceği ve ekonomik krizin çözülmeye başlayacağı gün’ olarak nitelendirdi.

Halk TV'nin haberine göre, Demirtaş, “Sizin o elinizdeki mühür, aynı zamanda bütün tutsak arkadaşlarımızın elindeki mühürdür. O mührü aynı zamanda onlar için kullanacaksınız. O mührü, barışın, özgürlüğün, huzurun kapılarını açmak için kullanacaksınız" şeklinde konuştu.

Daha sonra Gülbahçesi Mahallesi'ne giden Başak Demirtaş, "14 Mayıs’ta elimizde iki tane pusula bir tane de mühür olacak. İşte bir oyunuzu kardeşlik ağacına, barış ağacına, özgürlük ağacına, halkımızın ağacına vereceksiniz, değil mi?" diyerek Yeşil Sol Parti'ye destek çağrısı yaptı.

‘BİR OYU KILIÇDAROĞLU’NA VEREREK ZULMÜ BİTİRECEĞİZ’

Demirtaş, ayrıca Emek ve Özgürlük İttifakı'nın destekleme kararı aldığı Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısı yaparak, “Bir de diğer oyumuz var, onu da Kılıçdaroğlu’na vererek bu zulüm iktidarına hep birlikte yeter diyeceğiz. Bu iktidarı göndereceğiz ve hayatın her alanında değişimin kapılarını hep birlikte açacağız" ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar sırasıyla Diyarbakır, Batman, Dersim, Ardahan, Hakkari, Van ve Adana’da çeşitli seçim çalışmalarına katılan Başak Demirtaş’ın önümüzdeki günlerde Bursa, Dersim, Adana, Mersin ve İzmir’de düzenlenecek mitinglere katılması bekleniyor. Başak Demirtaş ayrıca, 13 Mayıs günü İstanbul ve Diyarbakır’da yapılacak final mitinglerinden birine katılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN