Başkentteki cemevi saldırganlarına istenen ceza belli oldu

Başkentteki cemevi saldırganlarına istenen ceza belli oldu

Başkentte 4 ayrı cemevine yapılan saldırı ile ilgili soruşturma tamamlanarak, 3 saldırgan hakkında iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede 3 şüphelinin de 12’şer yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep edilirken, saldırganlardan Ahmet Ozan Karaca'nın "cezai ehliyetini bulunmadığı" yönünde rapor hazırlandı.

Ankara'da 2 cemevi ve Türkmen Alevi dernek ve vakıflarına düzenlenen saldırıya ilişkin Baver G., Çağdaş Can B. ve Ahmet Ozan Karaca hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’, ‘ibadethane ve mezarlıklara zarar verme’, ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçlarından dava açıldı. İddianamede, raporda belirtilen hususlara ilişkin takdirin mahkemece değerlendirilmesi gerektiği belirterek saldırgan Karaca’nın, ‘Halkı kin ve Düşmanlığa tahrik etme’, ‘İnanç, düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme’, ‘İbadethanelere zarar verme’ ve ‘basit yaralama’ suçlarından 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

'CEZAİ EHLİYETİ YOK' RAPORU

Ayrıca iddianamede, şüpheli Karaca’nın akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınması için sevk edildiği Ankara Şehir Hastanesi’nde 3 hafta gözlem altına alındığını, yapılan gözlemin ardından hastane tarafından düzenlenen raporda şüphelinin ‘işlediği fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamasında, bu fiillerle ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinde azalma olduğu, cezai ehliyetini bulunmadığı’ yönünde görüş bildirildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde bulunan cemevi ile Alevi dernek ve vakıflarına kısa süreli aralıklarla saldırı yapılmıştı. Saldırıdan sonra harekete geçen Ankara Emniyeti terör, istihbarat ve asayiş ekipleri, ortak çalışma başlatmış, yapılan çalışmanın ardından görüntüsüne ulaşılan saldırganın kullandığı araçla olay yerinden ayrıldığı belirlenmişti. Aracıyla Eskişehir’e kaçmak isteyen saldırgan Ahmet Ozan Karaca, Ankara’ya 70 kilometre uzaklıkta yolda yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN