Başsavcılıktan Cem Garipoğlu hakkında 'otopsi' kararı: Mezarı açılacak mı?

Başsavcılıktan Cem Garipoğlu hakkında 'otopsi' kararı: Mezarı açılacak mı?

15 yıl önce Türkiye gündemini sarsan 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut cinayetinde savcılık, Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi. Kayıtların bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecek.

2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından İstanbul Bahçeşehir'deki bir villada vahşice katledilen Münevver Karabulut cinayetindeki soru işaretleri yıllar geçmesine rağmen cevaplanmadı. Garipoğlu, cinayetten 197 gün sonra kendi isteğiyle teslim olmuş ancak cezaevinde 10 Ekim 2014'te intihar etmişti. Karabulut ailesi, Garipoğlu’nun mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını istemesine rağmen başvurular reddedildi.

Son olarak Karabulut cinayeti dosyasına bilirkişi atayan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini istedi.

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili dava sürerken, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Garipoğlu'nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi. Kayıtların bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından rapor hazırlanacak. Rapora göre de Cem Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN