Bir günde 1 metre kar yağacak! Karadeniz üzerinden vortex uyarısı... Önce Balkanlar'dan ardından Karadeniz'den vuracak

Bir günde 1 metre kar yağacak! Karadeniz üzerinden vortex uyarısı... Önce Balkanlar'dan ardından Karadeniz'den vuracak

Yeni yılın üçüncü haftasına girilirken soğuk havalar yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. 2022'nin son günlerinde İstanbul'un bazı kesimlerinde kar yağışı yaşanacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken ve tahmininde haklı çıkan Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yurdu etkisi altına alma başlayan soğuk havalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak kar yağışlarının bir metreyi bulabileceğini duyurdu.

Yeni yılın üçüncü haftasına girilirken soğuk hava dalgaları yurt genelinde yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu yayımlayarak bazı illerde yağışların meydana geleceğini açıklarken 2022'nin son günlerinde İstanbul'un bazı kesimlerinde kar yağışı yaşanacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken ve tahmininde haklı çıkan Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabı aracılığıyla dikkat çekici uyarılarda bulundu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, İzmir, Aydın, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Malatya’nın güney kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun batısı ile Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ÜNLÜ METEOROLOJİ UZMANI UYARDI: 1 METREYİ GÖREN YERLER OLUR

Yurt genelinde etkisini gösteren soğul havalar İstanbullulara kar yağışının ne zaman yağacağını merak ettirirken 2022'nin bitmesine günler kala İstanbulluları 'kar heyecanı' sarmıştı. Aralık ayının son günlerinde kentin bazı bölümlerinde yer yer kar yağışı görülmüştü. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'daki kar yağışını doğru tahmin ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Soğuk havalar yurdu etkisi altına almaya başlarken Ökten, bir tahminde daha bulundu.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Kerem Ökten, Karadeniz suyunun normallerden çok sıcak olduğunu vurguladı. Meydana gelecek kar yağışının 1 metreyi bulabileceğini belirten Ökten, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

Karadeniz suyu normallerden çok sıcak. Kuzeyden gelecek soğuklar çok güçlü bir vortex oluşturur. Geçen sene 4 saatte yarım metre kar alan yerler olmuştu. Bu sene bir vortex oluşursa; 1 günde 1 metreyi gören yerler olur...

Avrupa modeli büyük bir karlı sistemin temelini attı. Bu sefer gelecek olan karlı sistemin ilk olarak Balkanlara inme ihtimali yüksek olduğundan Ülkemizin tamamı etkilenebilir. Geçen seneki gibi Karadeniz üzerinden gelmiyor. Balkanlara inince Tüm Türkiye faydalanabiliyor..."

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Malatya’nın güney kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 OCAK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

17 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

18 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

19 OCAK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

20 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN