Bir simitle karın doyurmak da hayal oldu! Simit fiyatlarına dev zam yapıldı: 81 ilde uygulanacak

Bir simitle karın doyurmak da hayal oldu! Simit fiyatlarına dev zam yapıldı: 81 ilde uygulanacak

Birçok kişinin öğününü geçiştirmek için tükettiği simit fiyatlarına dev zam yapıldı. Artık simit yemek de imkansız olacak. Fırıncıların giderlerinin artması ile birlikte fiyat artışına gidilirken yeni tarifenin 81 ilde geçerli olacağı belirtildi. İşte güncel simit fiyatları…

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, şimdiye kadar 7,5 TL'den satılan 100 gram simidin 1 Temmuz itibariyle 10 TL'ye satılacağını duyurdu. Son 6 ay içerisinde piyasada yaşanan fiyat artışlarına değinen Pınar, büyük sorunlarla karşı karşıya olduklarını vurguladı. İşte güncel simit fiyatları…

SİMİT FİYATLARINA DEV ZAM

Erdal Pınar un, susam, tahin, yağ, elektrik ve doğalgaz olmak üzere pek çok alanda yaşanan fiyat artışlarının toplu iş sözleşmeleri dolayısıyla işçilik ücretlerindeki Yükseliş ile birlikte kira fiyatlarında önlenemez artışların maliyet fiyatlarını da etkilediğini ifade etti. Yukarı bazlı hareketliliğin önüne geçilemediği belirtilirken simit, poğaça, börek, yufka gibi ürünlerin fiyatlarında da artış yaşandı aktarıldı.

simide-zam-yapildi.jpg

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, simit zamları hakkında önemli açıklamalarda bulunurken son aylarda gelen fiyat farklarının ürünlere yansıtıldığını belirtti. Erdal, "Hatırlarsınız, son aylarda gelen fiyat farkları simit fiyatlarımızı 7,50 TL’ye çıkarırken önceliğimizin tüketici esnaf bütünleşmesi olduğunu ve tüketicimize en iyiyi sunmanın gayreti içerisinde her türlü mücadelemizi sürdürdüğümüzü ifade etmiş ve fiyat artışı yapmanın hoşnutsuzluğunu sizlerle paylaşmıştık. Ancak, takdir edersiniz ki özellikle son altı aydır piyasada yaşanan fiyat artışları bizleri de oldukça büyük sıkıntılarla karşı karşıya getirmiştir… 01.07.2023 Cumartesi gününden itibaren bugüne kadar 7,50 TL’den satılan 100 gram simit 10 TL’den satılacaktır.” sözlerini dile getirdi.

simit-cay.jpg

DİĞER İLLERDE SİMİT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Bursa'da yapılan simit zamlarının Türkiye genelindeki simit fiyatları ile karşılaştırıldığında oldukça yüksek olduğu göze çarpıyor. 2023 yılı itibarıyla simit fiyatları illere göre değişiklik gösterirken Antalya, İstanbul, Ankara ve Adana’da simit fiyatları 5 TL iken İzmir’de 4 TL olarak belirlenmişti. Simit Sarayı menü fiyat listesine baktığımızda ise simit sandviç 18,50 TL, dopdolu sucuklu kaşarlı simit 12,50 TL ve dopdolu zeytinli kaşarlı simit 12,50 TL olarak karşımıza çıkıyor.

simit.jpg

Döviz kuruna bağlı olarak artış yaşayan un, susam ve yağ gibi ürünlerin fiyatlarına yapılan zamlar simit fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra elektrik ve doğal gaza yapılan zamlarda fiyatları etkilerken işçilikten kiraya kadar pek çok giderin arttığı belirtirdi. Fırıncılar maliyetleri karşılamakta zorlanırken mecburi bir fiyat artışına gidildiğinin altı çizildi.

simitler.jpg

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ


Dar gelirli vatandaşların öğününü geçiştirmek için aldığı simit fiyatlarına yapılan zamlar da vatandaşı isyan ettirdi. Fiyatların makul seviyede tutulması gerektiği vurgulanırken vatandaş da ne yiyeceğim? derdine düştü. Vatandaş simit almak yerine farklı alternatiflere yönelirken güncel fiyatlar da sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Diğer illerde henüz tarifi değişikliği yapılmazken yakın zamanda fiyatlarda artış yaşanabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN