Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen Kaan Öztürk'ün derslerine son verildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen Kaan Öztürk'ün derslerine son verildi

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olan akademisyen Kaan Öztürk’ün dersleri sonlandırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde beş yıldır ders veren Dr. Kaan Öztürk’ün, tartışmalı rektör Naci İnci’nin kararıyla üniversiteyle ilişkisi kesildi. Öztürk, “Üniversitemizin içine düştüğü durum çok üzücü. Ne hocalar gitti; ben gitmişim gitmemişim çok önemli değil. Önemli olan, atanmış zorbaların bölümlerin iradesini hiçe sayarak, dayatmalarla okulun niteliğini düşürmesi, Boğaziçi'ni Boğaziçi olmaktan çıkarması” dedi.

basliksiz-14.jpg

Öztürk sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Boğaziçi'nden kovulma sırası bana gelmiş. Kovuldum demekten utanmıyorum, çünkü Naci İnci tarafından beğenilmemek bir şeref madalyasıdır. Düşünsenize, ya "Kaan tam benim istediğim gibi biri, hiç dokunmayın ona" deseydi? Utançtan insan içine çıkamazdım.

Beş yıldır bilgisayar mühendisliği bölümünde verdiğim bir kitle dersi vardı. Bölüm, gelecek dönem için yine benim adımı vermişti fakülteye. Atanmış Nacigiller ise, "ders vermesi uygun görülen yarı zamanlılar" listesine adımı koymamış. Bölüm açıklama istemiş ama cevap verilmemiş.

Ne hocalar gitti; ben gitmişim gitmemişim çok önemli değil. Önemli olan, atanmış zorbaların bölümlerin iradesini hiçe sayarak, dayatmalarla okulun niteliğini düşürmesi, Boğaziçi'ni Boğaziçi olmaktan çıkarması. Üniversite bir yıldır bu kalitesizleşmeye karşı mücadele ediyor. Şimdiye kadar onları hem alkışımla hem de yüklerinin küçücük bir kısmına omuz vererek destekliyordum. Sadece alkışım kaldı, olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN