Bu işi yapanlar aylık 100 bin TL maaş alıyor! En az ilköğretim mezunu olmak yeterli: MEB o işin eğitimini veriyor

Bu işi yapanlar aylık 100 bin TL maaş alıyor! En az ilköğretim mezunu olmak yeterli: MEB o işin  eğitimini veriyor

Bu işi yapanlar geçim derdinden kurtuluyor! Aylık 100 bin TL maaş alıyorlar! Üstelik ilköğretim mezunu olmak yeterli! MEB o işin eğitimini veriyor! İşte ayrıntılar...

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık'ın, sektörde vinç operatörlerinin maaşlarının 100 bin TL'yi bulmasına rağmen "500 bin personel açığı var." şeklindeki açıklamasının ardından vinç operatörü şartları en çok araştırılan konulardan biri oldu.

VİNÇ OPERATÖRÜ OLMA ŞARTLARI

vinc-operator-nasil-olunur.jpg

Kule vinç operatörü olmak isteyen adaylardan tek bir şart aranıyor. Başvuru yapacak kişilerin öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanan kurslarda eğitim almaları gerekiyor. Eğitimi tamamlayan adaylar, MEB tarafından düzenlenen sınavda başarı elde etmeleri durumunda kule vinç operatörü sertifikasını almaya hak kazanıyorlar.

vinc-operator-nasil-olunur-1.jpg

En az ilköğretim okulundan mezun olmak,

Sabıkasız olmak,

18 yaşını doldurmak,

Sağlık raporuna sahip olmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN