Bu sıcaklık geceleri uykusuz bırakacak! Cehennem benzetmesi yapıldı: Bakan Koca'dan sıcaklık uyarısı..

Bu sıcaklık geceleri uykusuz bırakacak! Cehennem benzetmesi yapıldı: Bakan Koca'dan sıcaklık uyarısı..

Ülkemizde sürekli olarak yükselen sıcaklıklara karşı uzman isimlerden uyarılar geliyor. Aşırı sıcaklık nedeniyle sürekli "cehennem sıcağı" benzetmeleri yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık uyarısı gelirken bir uyarı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Hava sıcaklıklarının ani artışıyla önümüzdeki 3 güne dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

SICAKLIKLAR 5-10 DERECE YÜKSELECEK

Meteoroloji tarafından sıcaklık uyarıları sık sık yapılmaya devam ediliyor. Temmuz ayının 16'sına kadar devam edeceği belirtilen aşırı sıcaklıklar gündemde yer alıyor. Meteoroloji'den gelen açıklamaya göre 11 Temmuz 2023 tarihi itibariyle başlayan sıcaklıklar 16 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Sıcak hava dalgasının etkisiyle Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgeleri'de hava sıcaklığının 5 - 10 derece arasında artması bekleniyor. Diğer bölgelerde sıcaklık artışı ise 2 derece ile 3 derece arasında olacağı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde yaşanabilecek sıcaklıklar da duyuruldu.

image-750x-6120a0b5a8dcb.jpg

BU SAATLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN

Meteoroloji'den gelen açıklamaya göre ilerleyen günlerde Ankara 31-35 derece arası, İstanbul 32-36 derece arası, İzmir 36-40 derece arası, Edirne 37-41 derece arası, Çanakkale 36-39 derece arası, Adana 37-42 derece arası, Kayseri 30-32 derece arası olması bekleniyor.

Sıcaklığın en etkili oldğu saatler ise 11.00 ile 16.00 saatleri arası olduğu vurgulandı. Kronik rahatsızlığı bulunanların, yaşlılar ve çocukların belirtilen saatler arasında dışarı çıkmaması gerektiği ve açık kıyafetler giyilmesi gerektiği belirtiliyor.

2-002.jpg

SICAK ÇARPMASINA DİKKAT

Hava sıcaklıklarında aşırı yükselişe dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile milyonlara seslendi. Yükselen sıcaklıklar ile birlikte sıcak çarpması, vücut sıcaklığınızın 40 derecenin üzerine yükselmesiyle ciddi bir durumun olduğunu belirtti.

Sıcaklıklar karşısında yaşlılar, çocuklar, diyabet hastaları, yüksek tansiyonlu kişiler, kalp hastalığı olanlar, astım ve kronik rahatsızlığı olanlar için aşırı sıcaklık yüksek risk grubunda olduğu belirtiliyor.

HAFTAYA DAHA SICAK OLACAK

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen'in açıklamalarına göre ise batı bölgelerinde aşırı sıcaklıklar Marmara bölgesinde cumartesi gününe kadar, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise pazartesi gününe kadar devam edeceğini ifade etti. Yağışlı günlerin geride kaldığını belirterek önümüzdeki hafta daha sıcak bir dalganın geldiğini belirtti. Ülkemizde etkili olan sıcaklıklarla ilgili sosyal medyada sık sık cehennem benzetmesi yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN