Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme: Katil zanlılarından biri yakalandı

Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme: Katil zanlılarından biri yakalandı

Büyükşen çifti cinayeti davasında aranan 2 katil zanlısından biri Ankara'da yakalandı. Konya İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen şüpheli Hamidullah A.'nın, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başdemir'in Çumra'daki çiftliğinde çoban olarak çalıştığı ve cinayetten birkaç gün sonra kentten ayrıldığı belirtildi.

Konya Karatay'da 3 yıl önce öldürülen Necla Büyükşen ve eşi Metin Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Aranan katil zanlılarından birinin Ankara'da yakalandı. Sorgulanmak üzere Konya İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen şüpheli Hamidullah A.'nın, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başdemir'in Çumra'daki çiftliğinde çoban olarak çalıştığı ve cinayetten birkaç gün sonra kentten ayrıldığı belirtildi.

Diğer şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

JASAT ÖZEL EKİBİ ÇOK SAYIDA ADRESE OPERASYON DÜZENLEMİŞTİ

Büyükşen çifti 2018'in Eylül ayında evlerinde pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü. Çiftin kızları Büşra Büyükşen ise yaralı kurtulmuştu. Çiftin Osman adındaki oğlu ise anne ve babasının cinayetinin aydınlatılması için televizyon programına çıktı. Türkiye'nin merak ettiği cinayet için Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip soruşturmalara başladı ve 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Çiftin kızı Büşra Büyükşen, oğlu Uğur Büyükşen, gelinleri Betül Büyükşen, gelinin babası Muammer Büyükdoğrucan da bulunuyordu.

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Gözaltına alınan Abdullah B. ve Esra T.'nin yapılan sorgulamada suçunu itiraf etti. Abdullah B. ve Esra T.'nin azmettirdiği kişilerin Büyükşen çiftinin komşusu yerine yanlış adrese gittikleri belirlendi. İfadelerin ardından cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah B. ve Esra T. tutuklandı. Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki O. ile kuzeni Mustafa O. da cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Yapılan sorgulamada Esra T.'nin, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nin, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, bu durumu sevgilisi Abdullah B.'ye anlattığı, Abdullah B.'nin de para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.'nin evine gönderdiği öne sürüldü. Abdullah B.'nin kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN