Candan kardeşlerin adının geçtiği dolandırıcılık davasında 2 tahliye

Candan kardeşlerin adının geçtiği dolandırıcılık davasında 2 tahliye

Bahar ve Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı dolandırıcılık davasında mahkeme, 2 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi, dava diğer sanıkların tutukluluk halleri devam ederken ertelendi. 44 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Candan kardeşlerden Bahar Candan, tahliye edilmiş, Nihal Candan ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de adının geçtiği “sazan sarmalı” dolandırıcılık davasında mahkeme, tutuklu sanıklardan Hacı İsrafil Sağlam ve Umut Gül’ün, tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

Davanın tutuklu sanıkları arasında bulunan ve örgüt lideri oldukları öne sürülen Onur Apaydın ile İlker Oflu’nun ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

“UCUZA ARAÇ” VAADİYLE DOLANDIRICILIK İDDİASI

İddianameye göre, Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun liderliğini yaptığı suç örgütü, ucuza araç satma vaadiyle çok sayıda kişiyi “sazan sarmalı” yöntemiyle dolandırdı. Toplam 21 sanığın yargılandığı davada, Bahar ve Nihal Candan’ın örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer aldığı, tanınmış olmaları nedeniyle mağdurları ikna etmede aktif rol üstlendikleri belirtildi.

İddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütünün “kasa” ve “muhasebe” faaliyetlerinde rol oynadığı, elde edilen gelirlerin aklanmasında adı geçen kişilerle bağlantılı olduğu ifade edildi. Örgüt toplantılarına katılan bir sanığın ifadesine göre ise Nihal Candan, örgüt lideri Onur Apaydın’ın sevgilisi olarak toplantılarda bulundu ve diğer üyeler tarafından saygı gösterilen bir konumda yer aldı.

CEZALARI BELLİ OLMUŞTU

Savcılık, Bahar Candan için “suç örgütüne üye olmak” suçundan 2 ila 4 yıl, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan ise 12 ila 40 yıl arasında olmak üzere toplamda 14 ila 44 yıl arasında hapis cezası talep etti. Nihal Candan hakkında da benzer suçlamalardan 8 ila 24 yıl arasında hapis cezası istendi.

Bahar Candan 20 Eylül 2024’te görülen duruşmada tahliye edilmiş, Nihal Candan ise 21 Haziran 2024’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN