CHP lideri Kılıçdaroğlu Saraçhane'de İmamoğlu'nu ziyaret etti: Bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz

Almanya'dan döndükten sonra havalimanından Saraçhane'deki İBB binasına geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na desteklerini iletti. Kılıçdaroğlu, "Hüzün bize yakışmaz çünkü biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece her zaman gülümsemeliyiz. Gülümsediğimiz bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Düzeltme konusunda da irademizi hep beraber, birlikte dile getireceğiz" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu'na mahkemenin hapis cezası vermesinin ardından, Almanya'da olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, özel bir uçakla İstanbul'a dönme kararı almıştı. İstanbul'a dönen Kılıçdaroğlun'u İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşıladı.

gbgbgbgb.jpg

Havalimanından Saraçhane'ye geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararına ilişkin konuştu.

BÜTÜN BU HAKSIZLIKLARI DÜZELTECEĞİZ

Ekrem İmamoğlu'na desteklerini ileten Kılıçdaroğlu, "Hüzün bize yakışmaz çünkü biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece her zaman gülümsemeliyiz. Gülümsediğimiz bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Düzeltme konusunda da irademizi hep beraber, birlikte dile getireceğiz. Ekrem başkanın haksızlığa uğraması, aslında 16 milyon insanın hakkının gasbedilmesi anlamına gelir. Eğer bir yargı, 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa, o yargı yargı değildir. O yargı, birilerine kendi iradesini teslim etmiş yargıdır. Onlara biz, hâkim demeyiz. Hâkim olanların egemen olduğu bir yargı olur o yargı." diye konuştu.

33.jpg

Mahkemenin kararını eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

O açıdan Sayın Başkan, hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak. Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeyle bak. Ve 16 milyon insana, gülümsemeyle hizmet et. Bundan en ufak bir endişen olmasın. 16 milyon seni kucaklıyor.

4444.jpg

İSTANBUL'UN RANTI, İSTANBULLULARA AİTTİR

Konuşmasında Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da örnek veren CHP lideri, "Ayrıca bir şey daha söyleyeyim. Benzer bir olay, İzmir'de, belediye başkanımız için de yapıldı. Yüz küsur yılla yargılandı ve beraat etti. Oraya da gittim. Orada da söyledim. Aynı şeyleri söyledim. Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere hizmet etti. İzmirliler için çalıştı. Ve bu mücadelesinde haklı olduğunu hem yargı teslim etti adalet sonunda hem de İzmirliler teslim ettiler. Senin de başarılarını kıskanıyorlar. Hazmedemiyorlar. Ama hazmedecekler. İstanbul’un rantına doymadılar. Onları doydurmayacağız. İstanbul'un rantı, İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek. Buna tahammül edemiyorlar. Rantı almak istiyorlar. Ama Allah büyüktür. Biz, haklı olduğumuz sürece, senin başkanlığında bütün bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bundan en ufak endişen olmasın." dedi.

vfvfv.jpg

Kılıçdaroğlu'na ziyarette, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN