Çiftçinin yüzü gülüyor! Bakanlık ve Belediyeden ortak proje! Çiftçilere tamamen ücretsiz dağıtıldı

Çiftçinin yüzü gülüyor! Bakanlık ve Belediyeden ortak proje! Çiftçilere tamamen ücretsiz dağıtıldı

Tarım alanında gerçekleştirilen projeler çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Hem bakanlık hem de belediyeler bünyesinde gerçekleştirilen tarımsal destek ödemelerinde yeni açıklama geldi. O belediye çiftçilere ücretsiz olarak dağıttı. İşte tüm detaylar…

Hem bakanlık hem de belediyeler kapsamında gerçekleştirilen tarım ödemeleri için açıklama bu kez Amasya Valiliği'nden geldi. Ürün verimliliğinin arttırılması için Valilik harekete geçerken çiftçilere ücretsiz destek dağıtıldığı duyuruldu. Hem verimliliği arttırmak hem de alternatif ürünlere yönelmeyi teşvik etmek amacıyla sağlanan ödemeler çiftçinin yüzünü güldürüyor.

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Amasya'da çiftçilere verilen destek ödemeleri kapsamında açıklamalar gelmeye devam ediyor. “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamına nohut ve yağlık ayçiçeği tohum desteği sağlandı. Amasya Valiliği ve İl Tarım Orman Müdürlüğü ortak projesi ile birlikte 1447 çiftçi yürütülen projeden yararlandı.

nohut-ve-yaglik-aycicegi-tohum-destegi.jpg

Toplam 7 milyon 500 bin TL proje tutarı ile birlikte 27.734 dekar alanda ekilecek nohut ve ayçiçeği tohumu çiftçilere dağıtıldı. Vali Yılmaz Doruk, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği tohum dağıtım etkinliği kapsamında devletin tarımsal üretimi teşvik etmesi ve artırması amacıyla çiftçilere destek sağlandığının altı çizildi.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya ekonomisinin büyük bir kısmının tarıma dayandığını ve bölgedeki çiftçileri alternatif tarım gereken ürünlerine yönelmesi konusunda çağrıda bulundu. Farklı ürünleri ilginin giderek arttığını belirten Vali Doruk, "Gıda, sanayi ve hayvancılık sektörü için oldukça önemli bir ham madde olan ayçiçeği ile mutfağımızın vazgeçilmez bakliyatlarından nohut üretimini artırmak, dünya nüfusunun giderek arttığı günümüzde ülkemizin gıda alanında kendi kendine yetebilen ülkeler arasında yer alması için oldukça önem arz etmektedir. Bu proje ile ayrıca nadas alanlarının doğru uygulamalarla tarımsal üretime kazandırılması ve kısıtlı su kaynaklarımızın en verimli şekilde kullanılması amaçlanmıştır." açıklamalarında bulundu.

Çiftçilere yönelik gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında açıklamalarını sonlandıran Vali Doruk etkinlik kapsamında çiftçilere tohum dağıtımı yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN