Cumartesi Anneleri'nden Akşener'e tepki: Mertlik kim, sen kim?

Cumartesi Anneleri'nden Akşener'e tepki: Mertlik kim, sen kim?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önceki günkü konuşmasında "Geçmişte siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi" açıklamasına Cumartesi Anneleri'nden tepki geldi. Oğlu Murat Yıldız'ı kendi elleriyle götürdüğü İzmir’de bir karakolda kaybedilen Hanife Yıldız, “Ben bir anne olarak size oğlumu mertçe getirdim, siz benim evladımı kalleşçe yok ettiniz. Meral Hanım, sen kim oluyorsun? Mertlik kim sen kim? ifadelerini kullandı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 982'nci haftada basın açıklaması yaptı.

ujh.jpg

Açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 18 Ocak Perşembe günü Sivas'ta söylediği "Geçmişte siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi" sözüne tepki gösterildi.

'NEDEN BİZ HER HAFTA SUSTURULUYORUZ?'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, açıklama öncesi konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri de "Akşener'in açıklaması suçun itirafıdır. Eğer mertçe işlendiyse neden bu suçlar hala karanlıkta? Neden hala failler yargılanmaktan korkuyorlar? Neden biz 28 yıldır mücadele ediyoruz? Neden biz her hafta susturuluyoruz?" ifadelerini kullandı.

'BEN OĞLUMU SİZE MERTÇE GETİRDİM, SİZ KALLEŞÇE YOK ETTİNİZ'

Oğlu Murat Yıldız'ı kendi elleriyle götürdüğü İzmir’de bir karakolda kaybedilen Hanife Yıldız, “Ben bir anne olarak size oğlumu mertçe getirdim, siz benim evladımı kalleşçe yok ettiniz. Meral Hanım, sen kim oluyorsun? Mertlik kim sen kim. Bırak Kürt düşmanlığını, Alevi düşmanlığını, halk düşmanlığını. Lanet olsun sizin siyasetinize de. Başkanlığınız da sizin başınızı yesin. Yeter artık gençlerin başını yediniz” ifadelerini kullandı.

'MERTÇE DEDİĞİNİZ CİNAYETLER, LANETLİ CİNAYETLERDİR'

Açıklama sonrasında Abdullah Canan’ın oğlu Vahap Canan da konuştu. Akşener’e tepki gösteren Canan şunları söyledi:

“90’lı yıllardaki cinayetlerde babasını yitiren biri olarak söylüyorum. Mertçe olarak dediğiniz cinayetler, lanetli cinayetlerdir. O yıllar lanetli yıllardı. Sayın Akşener bunlar namertçe cinayetlerdir, bunlar geleceğimize ipotek koyan cinayetlerdir. Babamız için açılan davada gördük katil Mehmet Emin Yurdakul olduğunu gördük. Yüksekova çetesini aklamaya çalışanlar vardı biz bunları da lanetliyoruz. Bizi buraya 10 kişilik bir grupla sıkıştırmaya çalışıyorlar, biz burada tüm kayıplarımızın sesiyiz sesi olmaya devam edeceğiz. Bizden öncekiler ve sonraki kuşaklar hak arayışından vazgeçmeyecek. ‘Dünya karanlığın tamamı birleşse dahi mum ışığını söndüremez’. Bizi kimse söndüremez. Biz bu ülkenin mum ışığıyız. Katil Mehmet Emin Yurdakul’u lanetliyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN