Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalanlamıştı! Siyasete atılan Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım'dan yıllar sonra gelen 'Gezi' itirafı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalanlamıştı! Siyasete atılan Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım'dan yıllar sonra gelen 'Gezi' itirafı!

2013 yılında yaşanan Gezi olayları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Camide içki içtiler, ayakkabılarla girdiler" iddiasını “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek yalanlayan ve 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP İstanbul 2'nci bölge 10'uncu sıradan milletvekili adayı olan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım'dan "Gezi olayları" hakkında dikkat çekici bir itiraf geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılındaki Gezi olayları sırasında 2 Haziran 2013 tarihindeki "Camide içki içtiler, ayakkabılarla girdiler" iddiasını yalanlayan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım, geçtiğimiz günlerde siyasete atılma kararı alarak CHP İstanbul 2'nci bölge 10'uncu sıradan milletvekili adayı oldu.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Fuat Yıldırım, 'Gezi olayları' döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Camide içki içtiler, ayakkabılarla girdiler" iddiasını "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” şeklinde yalanladığı için söz konusu dönemde darp edildiğini açıkladı.

20230323-fuat-yildirim-001.jpg

"6 KİŞİ TARAFINDAN DARP EDİLDİM"

Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her gündem olunca tehditler başlıyor. Açıyor adam bana telefon, “bak” diyor, “basına çok malzeme veriyorsun, seni kafanı kırarım” diyor. Bunlar benim yiyip yutacağım şeyler değil. “Peki, gel kafamı kır.” En nihayetinde yapıldı o. Benzin istasyonu var Dolmabahçe'de. Akşam olduğu zaman bakkal market yok. Ancak benzin istasyonundan faydalanabiliyoruz. O zaman daha lojmanı boşaltmamıştım. Lojmanı polis zoruyla boşalttırdılar. Bir şey lazım oldu. Benzinliğe giderken, demek takip edilmişiz yatsı namazından sonra. Herhalde denk gelmez altı kişi tarafından elinde silahla falan. ‘Sen nasıl yalanlarsın Cumhurbaşkanımızı' diye paldır kültür saldırıya geçtiler. Boğuştuk, boğuştuktan sonra biri silah çekti. Dedim ki 'Çektin sık o zaman.' Cesaret alamadı. Silahın kabzasıyla vurdu. Derimi yırttı, aldı götürdü.

Geri dönmek mecburiyetinde kaldım. Evde hasta baldızım var, kanser hastası, biz bakıyoruz. Genç kızım var. Kafamın kırığını ve kanı görmemesi lazım. Travma açar. Kan durmuyor. ‘Böyle olmaz seni hastaneye götürelim' dediler. ‘Basına düşer' dedim. Kanamayı kan taşı sürte sürte durdurmuşum."

NE OLMUŞTU?

Gezi protestoları sürerken iktidara yakın medya organları cami içinde bira içildiğinin ileri sürmüştü. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2013 tarihli partisinin Meclis grup toplantısında “Ayakkabılarla Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne gireceksiniz, orada içeceksiniz. Bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız. Ne adına? Çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra farklı şekilde konuşturacaksınız; ‘Böyle bir şey olmadı’… Ne olmadı, bütün görüntüler elimizde. Cuma günü arkadaşlarımıza bunları görüntüyle vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN