Davutoğlu Bahçeli'ye seslendi: Söylesene neden korkuyorsun?

Davutoğlu Bahçeli'ye seslendi: Söylesene neden korkuyorsun?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bursapor maçındaki olayların ardından "Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan da bahsedilemeyecektir" diyen MHP lideri Bahçeli'ye tepki göstererek, "Bahçeli, söylesene sen neden korkuyorsun?" diye sordu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta Bursaspor maçında Amedspor oyuncularına yönelik saldırı ve Bursaspor tribünlerinde faili meçhul cinayetlerin sembolü Beyaz Toros ile "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterinin açılmasını eleştirdiği sözlerini sosyal medya hesabından yeniden paylaşarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslendi. Davutoğlu, paylaşımında "Bahçeli, söylesene sen neden korkuyorsun?" ifadelerini kullandı.

'SENİN NE HADDİNE BİR KÜLTÜRÜ YOK SAYACAKSIN'

Davutoğlu, 10 Mart'ta Halk TV yayınında yaptığı konuşmanın ilgili bölümüne de yer verdiği videoda şunları söylüyor:

"Taraftarların yaş ortalamasına baktığında kaçı Yeşil'i hatırlar. Nasıl geldi o resimler oraya? Burada bilinçli, organize bir grup şu mesajı verdi: Biz 90'lı yılların o karanlık dönemine geri götüreceğiz. Amed de yoktur diyor Bahçeli. Allah aşkına Bahçeli, Türkmen beyliği var, Kara Amed Türkmen Beyliği. Dede Korkut'u oku Amed yazar. Ya ne korkuyorsunuz isimlerden? Yunus Emre'nin Türkçesi ne kadar mukaddesse Feqiye Teyran'ın Kürtçesi de o kadar mukaddestir. Senin ne haddine bir kültürü yok sayacaksın, kimsin. Ama Bursa'daki olay bir şeyin işareti ise, kim böyle bir provokasyona bulaşırsa bilsin ki 15 Mayıs var. 15 Mayıs'ta hesabı sorulur. Herkes ayağını denk alsın. Türkiye suhuletle seçime gidecek, güven içinde seçime gidecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN