Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylarla ilgili konuştu: Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum

Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylarla ilgili konuştu: Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum

MHP lideri Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçında Amesporlu oyuncuların saldırıya uğramasıyla ilgili "Bize göre Amed diye bir yer yoktur. Amedspor diye bir şey de yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. MHP lideri, konuşmasında Cumhur İttifakı olarak çalışmalarından bahsederek, deprem gündemine değindi. Ayrıca Bursaspor-Amedspor maçında Amesporlu oyuncuların saldırıya uğramasıyla ilgili de açıklama yaparak, Bursaspor taraftarına destek verdi. Ardından altılı masadan kalkan, sonrasında da diğer taraflarla uzlaşma sağlayarak geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştirdi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Siyaseti kavga ve kutuplaşmaya çeviren fırıldakların U dönüşlerine itibar etmeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan adanmış yüreğimizle Türk milletine hizmet edeceğiz. Başkaları dedikodu çarkına kapılacak, biz dağları aşacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek, biz huzur, barış ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız.

'CUMHUR İTTİFAKI BÜYÜK YIKIMI KALDIRMAYA MAHİRDİR'

Kahramanmaraş depreminin ardından vatandaşlarımız için çalışıyoruz, tüm zorlukları aşacağız. Depremden zarar gören insanlara samimiyetle sahip çıkılmıştır. 3 Mart günü sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde düzenlenen Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı da bizim için önemli bir adımdır. Salgın hastalıklar, terör, sığınmacı sorunu gibi durumların afet kavramı altında toplanacak olması çok doğru bir karardır. Biz destekliyoruz.

Yapılacak çok iş vardır ama Cumhur İttifakı, tüm bunlara, bu büyük yıkımı kaldırmaya mahirdir. Bizim sevdamız Türkiye'dir. Bizim mensubiyetimiz Türkiye'dir. Çer çöple meşgul olamayız. Siyasetimizi seçim gününe kadar depremzede insanlarımızı etkilemeden yapacağız. Seçim müziği kullanmayacağız. Milletimizle iç içe olacağız. Birebir temas ve siyasetimizle partimiz ve ittifakımızı anlatacağız. Felaketin kanamasını faziletle durduracağız. Milliyetçilik sadece coşkuyla dinlenen bir marş değildir.

'YERİ GELDİĞİNDE HER BEDELİ ÖDERİZ'

Biz devleti yalnızca millet için var olan, öyle gören bir anlayışa sahibiz. Kendini millet olarak gören bazılarına benzemeyiz, onların dayatmalarına da gelmeyiz. Bize göre bunlardan birini diğerine tercih ederek yapılacak siyaset siyaset değildir. Biz ülkücü hareketiz. Yeri geldiğinde her bedeli öderiz. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı değildir. Millete yönelik tüm tehditlere karşıdır. Partimizin değil milletimizin çıkarları esastır.

''HÜKÜMET İSTİFA' SLOGANLARI ÖN HAZIRLIK'

14 Mayıs 2023 tarihinde aziz Türk milleti kesin hükmünü sandıkta gösterecek. Türkiye'nin parlak sayfası Allah'ın izniyle açılacaktır. Devletimizin egemenlik haklarını açıktan hedef alan, toplumsal kaos çıkarmaya yönelik sinsi bir provokasyon senaryosu var. Türkiye'yi doğal olmayan şiddet ve gerilim hatlarıyla karıştırmaya çalışanları görüyoruz. Altılı masanın iflah olmaz bir krize yakalandığı şu günlerde sokakları tahrik etmeye çalıştıkları ortadadır. 'Hükümet istifa' sloganları siparişle yapılmıştır, karanlık bir planın ön hazırlığıdır. Siyasi muhalefetin kızışan pazarlıklara gömülmesiyle birlikte, çatışma iklimini yeşertmeye çalışanlar kendi kazdıkları kuyuya düşecekler.

'BURSASPOR TARAFTARININ MİLLİ DURUŞUNU TEBRİK EDİYORUM'

Türkiye statlarda kurulmadı. 3-5 çapulcunun dediğiyle kurulmadı. Bursaspor ve Diyarbakırspor maçında yaşanan taşkınlıkların spor ahlakına uymadığı barizdir. Bize göre Amed diye bir yer yoktur. Amedspor diye bir şey de yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Ama Bursa'da küçük bir azınlık olan bölücü alçakların yaptıkları, Kürt kökenli kardeşlerime mal edilmesi kabul edilemez. Bursalı kardeşlerimle Diyarbakırlı kardeşlerim aynıdır. Stadyumları kullanarak yapılmak istenen kargaşa olmayacaktır. Bazı siyasi partilerin oyunları tutmayacaktır.

'BİR KERE SATAN YİNE SATAR'

Kızılay hakkındaki iftiralar, kabul edilemez. Cumhurbaşkanı ile Elbistan ziyaretimiz sırasındaki provokatörler, bir yılda aday açıklayamayanlar ilkesizliğin ana damarıdır. Bir yıl boyunca oturduğu masaya kumar masası, noter masası diye tanımlayıp kalkanlar ilkesizliğin daniskasıdır. Dayatmaları kabul etmek de çürümüş bir siyasetin göstergesidir. Makam mevki pazarlıklarıyla masaya geri oturan milletimizin yüzüne nasıl bakacak? Bir kere satan yine satar, yine satar! Masada oturmayı dahi beceremeyenlerin 85 milyon Türk vatandaşına hizmet etmesi mümkün değildir. Milletin hasmı kimse bizim de hasmımızdır. Zillete değil millete bakacağız. Zayıflamayacağız, başaracağız.

'KADIN HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANDIR'

Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'dür. Hala kadın ve şiddetin yan yana gelmesi inanılmazdır. Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Çocuğuna bakan, doyuran, eşine, evine emek verendir. Kadın her şeyden önce insandır. Önemi yalnızca 8 Mart'a sıkıştırılmamalıdır. Tüm kadınlarımızın, şehit annelerimizin Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN