Davutoğlu'ndan İktidara Çin tepkisi: Dokunma Uygur kardeşlerime diyemiyorlar

Davutoğlu'ndan İktidara Çin tepkisi: Dokunma Uygur kardeşlerime diyemiyorlar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de STK ve Muhtarlar ile bir araya geldi. Gündemi değerlendiren Davutoğlu hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi. Türk parasının değer kaybetmesine dikkat çeken Davutoğlu, "Türk lirası yüzde 6 değer kaybetti sizin yanlış politikalarınız yüzünden" dedi. Davutoğlu konuşmasında Uygur Türkleri'nin yaşadığı zulme vurgu yaparken Erdoğan ve Bahçeli'ye seslendi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de STK'lar ve muhtarlarla buluştu. Konuşmasında iktidarın ekonomi politikasını eleştiren Davutoğlu "FED kararlarını gerekçe gösteriyor cahil Merkez Bankası Başkanı, diyor ki "FED dolayısıyla Türk lirası değer kaybetti". Peki dünya paraları sadece yüzde 2 değer kaybetti bir ay içinde, Türk lirası yüzde 6 değer kaybetti sizin yanlış politikalarınız yüzünden" dedi.

'DIŞ MİHRAKLARIN TÜRKİYE'YE YAPAMACAĞI KÖTÜLÜĞÜ YAPTILAR'

Türk parasının değer kaybettiğine vurgu yapan Davutoğlu, "Dış mihrak" diye diye dış mihrakların Türkiye'ye yapamayacağı kötülüğü yaptılar. Dünyada değeri en çok düşen para birimi haline geldi Türk lirası. Dış mihrak bunu ister, Türk lirasının değerinin düşmesini ister" diye ekledi.

davutoglu.jpg

'YASAKLAR DÜZENİNİZ KESİNLİKLE GİDECEK'

Konuşmasında Erdoğan'ın 28 Şubat ile ilgili sözlerini de değerlendiren Davutoğlu, "28 Şubat gibi bir karanlık dönemi kimse Türkiye'ye bir daha getiremeyecek. Ama bunun teminatı Erdoğan değildir. Erdoğan 28 Şubat dönemini gösterip şunu demeye çalışıyor: Bütün yolsuzlukları, yoksullukları, yasakları unutun yoksa 28 Şubat gelir" şeklinde konuştu. Davutoğlu sözlerine "Biz de şunu söylüyoruz Sayın Erdoğan, inşallah 28 Şubat bir daha gelmeyecek ama sizin yolsuzluk düzeniniz, sizin yoksulluk düzeniniz, sizin yasaklar düzeniniz kesinlikle gidecek!" diyerek devam etti.

'BİDEN İLE ÇAY İÇEMEDİĞİ İÇİN...'

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşemediğine de değinirken "Biden ile çay içemediği için Soçi'ye Putin'in ayağına gidip yanında Bakan götüremeyenler Türkiye'de milliyetçilik taslayamaz" dedi.

'BUNLARIN KILAVUZU PERİNÇEK'

Konuşmasında Uygur Türklerinin yaşadığı zulme vurgu yapan Davutoğlu, "Seslerini duyuyor musunuz Uygur kardeşlerimin? Sayın Bahçeli'nin hiç Uygur'dan bahsettiğini duydunuz mu? Sayın Erdoğan'ın "dünya beşten büyüktür" derken Çin'e dönüp "sen de beşin içindesin, dokunma Uygur kardeşlerime" dediğini duydunuz mu? Bugün neden bir Bakan gidip de Urumçi'de, Kaşgar'da bizim gittiğimiz gibi gidip de Uygur kardeşlerimizin şartlarını bizzat görüp rapor edemiyor? Neden? Çünkü bunların kılavuzu Perinçek arkadaşlar!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN