Davutoğlu'ndan Can Atalay dosyasının yeniden Yargıtay'a gönderilmesine tepki: HSK harekete geçmeli

Davutoğlu'ndan Can Atalay dosyasının yeniden Yargıtay'a gönderilmesine tepki: HSK harekete geçmeli

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldi. TİP Milletvekili Can Atalay dosyasının yeniden Yargıtay’a gönderilmesi kararı hakkında HSK'nın harekete geçmesini belirterek "Korkum Türkiye’nin Anayasasızlaşma, hukuksuzlaşma, orta sınıfsızlaşma dönemine doğru gitmesi. Yargıtay’ın içinde çöreklenmiş çevreler talimatla kararlar alıyor. Yarın hepimiz için bu kararlar alınabilir. Hukuki güvence ortadan kalkıyor." dedi.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Aralarında eski Tunus Cumhurbaşkanı Mensuf Merzuki, eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, İran eski Dışişleri Bakanı Cevda Zarif, uluslararası ilişkiler profesörü Richard Falk, Arundathi Roy, Judith Butler gibi isimlerin bulunduğu 165 aydın ve siyasetçinin imzaladığı Gazze bildirisi hakkında bilgi veren Davutoğlu, gündeme ilişkin sorulara da cevap verdi. Görüşmeyi Karar yazarı Yıldıray Oğur da izledi:

- CHP’nin 12 askerin şehit olduğu saldırıyı kınama bildirisine imza atmaması vahim bir hataydı. O askeri operasyonun bu şartlarda yanlış olduğunu anlattım. Bildiriyi imzalayıp sonra eleştirebiliriz dedim. Ama bildiriyi imzalamayınca onun da meşruiyeti olmuyor.

- (Can Atalay kararı) Korkum Türkiye’nin Anayasasızlaşma, hukuksuzlaşma, orta sınıfsızlaşma dönemine doğru gitmesi. Yargıtay’ın içinde çöreklenmiş çevreler talimatla kararlar alıyor. Yarın hepimiz için bu kararlar alınabilir. Hukuki güvence ortadan kalkıyor. Yargıtay’da ve yargıda MHP güçlendi. Doğrudan kararlar bu doğrultuda alınıyor. HSK’nın harekete geçmesi gerek.

(CHP İstanbul İl Başkanı ve Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı’nın görüşmesi üzerine İmamoğlu’ndan destek talebi geldi mi?) Yerel seçimlerde her yerde logomuzla gireceğiz diye bir açıklamam olmadı. Teşkilatımıza yukarıdan ittifak kurmayacağız, ama yerelde ittifaklar olabilir, kolaya kaçmayın dedim. Mesela Amasya adayımız çok güçlü. Diğer partiler bize destek verebilir. Başka yerlerde de yerelde ittifaklar kurulabilir. Ama 10 mileltvekili üzerine hırsızlık yapmışız gibi davranıldı, söylenenlerden sonra CHP’ye ittifak için görüşmeye gitmem. Yerelde konsensüs olursa, liderler de görüşebilir.

Tayyip beyin İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı için kriteri; aday ya Selçuk Bayraktar olsun veya ileride onun önünde engel olmayacak, siyasi iddiası olmayacak biri olsun. Çünkü İstanbul Belediye Başkanlığı Tayyişp bey de ordan geldiği için gelecekteki iddialı olunabilecek bir pozisyon. Zaten Tayyip bey onu gördüğü için İmamoğlu’nu tehlike olarak gördü. Sözünü dinleyecek, imar konularında istenenleri yapacak ve siyasi iddiası olmayacak bir ismi tercih edecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN