Davutoğlu'ndan Özdağ'a yanıt: Asla doğruluk unsuru taşımayan bir husustur

Davutoğlu'ndan Özdağ'a yanıt: Asla doğruluk unsuru taşımayan bir husustur

Katıldığı bir canlı yayın programında 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşanan terör olaylarının 'iktidar tarafından organize edildi' söylentilerine cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'deki terör olaylarını seçime avantajlı girebilmek için iktidar kendisi organize etmiş' sözü, dönemin Başbakanı olarak; asla doğruluk unsuru taşımayan bir husustur" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in Liderler Özel programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "Türkiye bir uyuşturucu merkezi haline geldi" diyen Davutoğlu, Yani 2017'ye kadar Türkiye uyuşturucuda transit ülke konumundaydı. Yani uyuşturucunun bir yerden bir yere aktarıldığı ülke şimdi ise hedef konumunda. 2016'dan bütün bunlarda sonra gereken adımlar atılmadığı gibi Türkiye bir uyuşturucu merkezi haline geldi. Yani 2017'ye kadar Türkiye uyuşturucuda transit ülke konumundaydı. Yani uyuşturucunun bir yerden bir yere aktarıldığı ülke şimdi ise hedef konumunda. Kokain, esrar olağanüstü artış var. Bu bil milli beka meselesi artık. Bu bağlamda biz kurumsal bir yapılanma öngörüyoruz. Var olan kurumsal yapılar yeterli değil. Narkotik başlı başına bir alan bu alanda uzmanlaşmadıkça takibi imkansız bir olay." diye konuştu.

"BÜROKRASİ DURMUŞ DURUMDA ANKARA'DA"

Davutoğlu şunları kaydetti:

Herkesin kendi şahsi hesabı var. İktidarınızın süregideceğini düşürseniz uzun dönemli planlar yaparsınız. Biz geçmişte üstlendiğimiz görevlerde önce devletin ve milletin menfaatini düşünürdük. Şu anda AK Parti ve MHP'yi bir başka gerekçeyle kenarda tutalım ama onların da ayrı hesapları var. AK Parti'de yönetimde bulunan herkesin birinci telaşı bitmekte olan bir iktidar dönemi öncesinde kendini garantiye almak. Bu garantiye almanın değişik yolları var. 1 maddi olarak garantiye almak için. İktidarını kaybetme korkusundan daha büyük korku yoktur. 2.'si ileride hukuki bir hesap sorulacak olursa 'aman bir zarar görmeyeyim' diye bir telaş var. Bürokrasi durmuş durumda Ankara'da. Bürokrasi iki tedbir alıyor. Bunlardan 1.'si sabit durmaktır. 2.'si de gelen her soruya yukarıyı işaret ederek cevap vermektir. Bir utanç tablosu da nedir? Anıtkabir'de Türkiye'nin İçişleri Bakanı ile Hazine Bakanı karşılıklı birbirine omuz attılar. Bu ilişkiler şu anda daha da gerginleşmiş durumda. İktidarı paylaşanlar arasında böylesine bir mücadele var.

DOĞRULUK UNSURU TAŞIMAYAN BİR HUSUS

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama nedeniyle Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'na tepki göstererek, "Başbakanlık yaptın, 2015 yılında neler olduğunu çık anlat. Sen sustuğun için insanlar ölüyor" demişti. Özdağ'ın sözlerine yanıt veren Davutoğlu, "Ciddiye almıyorum, psikolojik dengesini doğru görmüyorum, tedavi görmesi gereken birisi olarak değerlendiriyorum. Türkiye'deki terör olaylarını seçime avantajlı girebilmek için iktidar kendisi organize etmiş' sözü, dönemin Başbakanı olarak; asla doğruluk unsuru taşımayan bir husustur" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN