Davutoğlu'ndan Soylu'ya uyuşturucu tepkisi: 'Mücadele ederiz derler' baronlarla fotoğrafı çıkar

Davutoğlu'ndan Soylu'ya uyuşturucu tepkisi: 'Mücadele ederiz derler' baronlarla fotoğrafı çıkar

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Konya’da Gelecek Partisi'ne üye katılım programında konuştu. Konuşmasında İçişleri Bakanı Soylu'ya uyuşturucu tepkisinde bulunan Davutoğlu, "Birileri her gün uyuşturucuyla mücadele ederiz derler ama uyuşturucu baronlarıyla resimleri çıkar. İçişleri Bakanı'na soruyorum. Neden son 6 yıl içerisinde Türkiye'de uyuşturucu bağımlılığı arttı? Bunun birinci sorumlusu Türkiye'de uyuşturucu baronlarıyla resmi çıkan sizlersiniz." dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Konya’da Gelecek Partisi'ne üye katılım programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İktidara tepki gösteren Davutoğlu, "Onların Cumhur İttifakı'nda maalesef gizli pazarlıkların etkisi var. Biz sadece milleti birleştirmek için yola çıktık." ifadelerini kullandı. Konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepkide bulunan Davutoğlu, "Türkiye'de her konuda olduğu gibi uyuşturucuyla ilgili de iki yaklaşım var. Birileri her gün uyuşturucuyla mücadele ederiz derler ama uyuşturucu baronlarıyla resimleri çıkar. İçişleri Bakanı'na soruyorum. Neden son 6 yıl içerisinde Türkiye'de uyuşturucu bağımlılığı arttı? Bunun birinci sorumlusu Türkiye'de uyuşturucu baronlarıyla resmi çıkan sizlersiniz." diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"NEFİSLERİNE KENDİ EGOLARINA TESLİM OLDULAR"

"2019 yılında Konya'da bir konuşma yaptım. İktidar partisinin mensubuydum ama işlerin yanlış gittiğini görüyordum. Daha yoksulluk bu kadar artmamıştı. Daha yolsuzluklar bu kadar yaygınlaşmamıştı. Ben bir ses verdim Konya'dan "Bu hal böyle devam edemez ya yeni hal ya da izmihlal" dedim. O günden bugüne hallerini değiştirmeyenler ülkeyi kendileriyle birlikte izmihlale götürdüler. Şuan da Türk ekonomisi dünyanın en büyük krizlerini yaşayan ekonomi olarak görülüyor. 2016 yılında dünyanın en büyük 16. ekonomisi olarak teslim ettiğimiz ülkemizi bugün dünyanın 22. ülkesi haline düşürdüler. Düşmeye de devam ediyor. Bugün dahi sayın cumhurbaşkanı diyor ki "Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz." 6 yıl içinde 16. sıradan 22. sıraya düşmüş bir ülkenin Türkiye Yüzyılı diye bir damga vurması mümkün mü?

Bizi dinlemediler yeni bir hale bürünemediler. Nefislerine kendi egolarına teslim oldular. O zaman ayağa kalkma vakti gelmişti. Bundan 3 yıl önce Gelecek Partisi'ni kurduk. Yine Konya'ya geldiğimde "Bizim önümüze engel çıkarıyorlar. Bir selam veririz Anadolu'yu ayağa kaldırırız" dedim. Bugün Türkiye'nin her yerinde örgütlenmiş, temiz siyaseti savunan, insan hak ve özgürlüklerini şiar edinmiş bir Gelecek ordusu var. Nakış nakış işledik. Anadolu'nun her yerini dolaştık. Dürüst, adil, samimi insan aradık. En önemlisi cesur insan aradık ve bulduk. O gün ben böyle dediğimde "Kim selamını alacak?" dediler. Bugün milyonlar selamımızı aldı.

"DİYARBAKIR'DA SEROK AHMET, TOROSLAR'DA YÖRÜK AHMET DERLER"

Diyarbakır'da bana 'Serok Ahmet', Toroslar'da 'Yörük Ahmet' derler. Bugünkü katılım Serok Ahmet diyenlerle Yörük Ahmet diyenlerin buluşmasıdır. Kardeşlik egemen olsun diye çaba gösteriyoruz. Dün de Ali Ulvi Kurucu Mahallesi'ndeydik. Sünniler ve Aleviler omuz omuza Yörük Ahmet, Can Ahmet diye bağırlarına bastılar bizi.

İstiyorlar ki seçime giderken kardeş kardeşe yan gözle baksın. İstiyorlar ki öfkeyle sokaklar dolsun. Ben Hz. Mevlana'nın torunuyum ondan aldık ilhamımızı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasına sevgi tohumu ekmeye geldik. Onların Cumhur İttifakı'nda maalesef gizli pazarlıkların etkisi var. Biz sadece milleti birleştirmek için yola çıktık.

"'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDERİZ' DERLER UYUŞTURUCU BARONLARIYLA RESİMLERİ ÇIKAR"

Türkiye'de her konuda olduğu gibi uyuşturucuyla ilgili de iki yaklaşım var. Birileri her gün uyuşturucuyla mücadele ederiz derler, ayaklarına sıkın derler ama uyuşturucu baronlarıyla resimleri çıkar. Soru sorulur, "Venezuela'ya ne taşıdı sizin uçak?" diye, "Maske götürdüler" der. Maskeyi kargoyla götürseydiniz daha ucuz olurdu. Hala bir cevap verilemedi. Konyalı gençler uyuşturucu bağımlısı olmuşsa bize durmak, beklemek, seyretmek haramdır. İktidara gelir gelmez uyuşturucuyla mücadele kavramında mücadeleyi vereceğiz. Torbacıların ayaklarına sıkmayacağız sadece baronları yakalayıp onları cezalandıracağız. İçişleri Bakanı'na soruyorum "Neden son 6 yıl içerisinde Türkiye'de uyuşturucu bağımlılığı arttı?" Bunun birinci sorumlusu Türkiye'de uyuşturucu baronlarıyla resmi çıkan sizlersiniz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN