Emniyet artan uyuşturucu kullanımında suçluyu buldu: Hep 'Breaking Bad' yüzünden

Emniyet artan uyuşturucu kullanımında suçluyu buldu: Hep 'Breaking Bad' yüzünden

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı İbrahim Seydioğulları, Netflix benzeri dijital platformlarda oynatılan yapımların insanları uyuşturucuya özendirdiğini ileri sürerek "Metanfetamin 'Breaking Bad' dizisi yüzünden dünyaya bela oldu. Şu anda sadece Türkiye için değil, dünya için en büyük tehdit. Hatta Ankara’da duvarda grafiti gördüm, sildirdik. İster istemez merak uyandırıyor" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı İbrahim Seydioğulları, metanfetaminin yaygınlaşmasında "suçluyu" açıkladı. Seydioğulları, muhalefetin uyuşturucuyla mücadele dilmediğine yönelik iddialarına ilişkin olarak "Aklıselim ve mantıklı davranmak lazım. Böyle bir iddia kimseye yakışmaz, özellikle 17-25 Aralık’ı da dahil ederek 2014 yılından bu yana ve 2016 yılından bu yana artan bir ivmeyle uyuşturucuyla mücadele yürüyor" diye yanıt verdi.

TV100'de Deniz Gürel'in hazırladığı 'Ankara'da Neler Oluyor' programına katılan Seydioğulları, Netflix benzeri dijital platformlarda oynatılan yapımların insanları uyuşturucuya özendirdiğini ileri sürerek şu ifadeleri kullandı:

"Metanfetamin 'Breaking Bad' dizisi yüzünden dünyaya bela oldu. Şu anda sadece Türkiye için değil, dünya için en büyük tehdit Metanfetamin ve bu son 4-5 yılda dünyada yaygınlaşmaya başladı. Metanfetamin özellikle buna ilişkin çok izlenen dizilerden kaynaklı olarak dünyaya bela olduğunu düşünenlerdenim. Hatta Ankara’da duvarda grafiti gördüm, sildirdik. İster istemez merak uyandırıyor."

CHP LİDERİ 'BREAKİNG BAD SÜLEYMAN' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ekim'de yayınladığı videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu şüphelileriyle çektirdiği fotoğraflara gönderme yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın “okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız” palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım."

'BU UYUŞTURUCULARI KENDİLERİ DAVET ETTİLER BU ÜLKEYE'

Metamfetaminin dünya ölçeğinde büyük bir tehlike olarak görüldüğünü, dünyanın her köşesinden uyuşturucu baronu ve uyuşturucu çetelerinin Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Gelelim 'okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın' diyen nam-ı diğer 'Fotoroman Süleyman'a. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye... Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim; 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun" demişti.

BREAKİNG BAD DİZİSİ NE ANLATIYOR?

2008-2103 tarihleri arasında yayınlanan Breaking Bad, tüm zamanların en iyi dizilerinden olarak kabul ediliyor. Dizide 50 yaşında kanser olduğunu öğrenen kimya öğretmeni Walter White'ın (Bryan Cranston), ailesine para bırakabilmek için uyuşturucu işine başlamasıyla birlikte başına gelenler anlatılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN