Demirtaş, İmamoğlu kararını yorumladı: Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz, yine de geç değil

Demirtaş, İmamoğlu kararını yorumladı: Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz, yine de geç değil

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararına yönelik tartışmalar sürüyor. Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni bir paylaşımda bulunarak, Bana verilen ceza üst mahkemede, Saray'ın açık talimatıyla 41 günde, Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen ceza ise 35 günde onaylandı. Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz. Yine de geç değil. Şimdi hep birlikte direnme ve hep birlikte kazanma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararına yönelik tepkiler sürüyor. Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası hakkında yeni bir paylaşımda bulundu.

mahkeme kararını "Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz" sözleriyle yorumlayan Demirtaş'ın sözleri şöyle:

"Bana verilen ceza üst mahkemede, Saray'ın açık talimatıyla 41 günde, Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen ceza ise 35 günde onaylandı. Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz. Yine de geç değil. Şimdi hep birlikte direnme ve hep birlikte kazanma zamanıdır"

Demirtaş, dün de yaptığı paylaşımda "Halkın iradesine bu kaçıncı "yargı" darbesi. Bütün hukuksuzluklar er geç halkın kararına çarpıp döner. Oldu olacak, Ekrem Bey'i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN