Demokrat Parti lideri iktidara 'Adınız AK olacağına alnınız ak olsaydı' diye seslendi: Adaletleri batalı çok oldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek buluşması kapsamında Saraçhane mitingine katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Demokrasiyle hukuk ile bu iktidar sahiplerinin ufuklarını gördük. Bakmayın isimlerine Adalet ve Kalkınma Partisi dediklerine. Adaletleri batalı çok oldu. Adınız ak olacağına alnınız ak olsaydı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet ve siyasi yasak kararı sonrası, 6'lı masa liderleri Saraçhane'de bir araya geldi. "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" sloganıyla düzenlenen buluşmada Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal da bir konuşma yaptı.

Uysal'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bir büyük hüzün içerisindeyim, milletim için üzüntü içerisindeyim. Geleceği karartılan gençlerimiz adına bir büyük üzüntü içerisindeyim. Üzüntümün sebebi şudur: Bu büyük ülke, bu büyük millet bu kadar kötülüğü hak etmiyor. Zalime onun cellatlarına, uşaklarına karşı bir büyük mücadeleyi burada başlatıyoruz. Hep beraber ‘Yeter, söz milletin’ diye haykırıyoruz. 6 Mayıs 2019 Türk demokrasisi için büyük kırılmanın yaşandığı tarihtir. İstanbul milletinin iradesiyle belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun yetkisinin alındığı tarihtir. Milli iradenin önüne set çekilmez, duvarlar örülmez. Milletin gücü, azmi ve kararlığı yıkıp atmıştır.

"ADALETLERİ BATALI ÇOK OLDU"

Milletin hür iradesinin üzerine kayıt da şart da koymak için Ekrem İmamoğlu’na bu cezayı verdiler. Bilsinler ki bu kararın nokta kadar milletin vicdanında bir karşılığı yoktur. Bu kararları alanları, aldıranları biliyoruz. Herkesin bildiği bir sır, biliyoruz. Demokrasiyle hukuk ile bu iktidar sahiplerinin ufuklarını gördük. Bakmayın isimlerine Adalet ve Kalkınma Partisi dediklerine. Adaletleri batalı çok oldu. Onların adaleti Deniz Feneri davalarında zaten batmıştı. Adaleti sistematik bir şekilde bu memlekette uygulayanlara haykırıyorum: Adınız AK olacağına alnınız ak olsaydı.

"FETÖCÜLERİN SİZE BIRAKTIĞI HUKUKSUZLUK İCAT ETMEKTEN VAZGEÇİN"

Yarınlarda göreceğiz. Bu ülkenin kaldırım taşlarında İstanbul başta olmak üzere bu kararları alanlar başı dik bir şekilde dolaşamayacaklar. Siz reform yapmayın, sizden bir şey beklemiyoruz. Siz organize kötülük yapmaktan vazgeçin. FETÖcülerin size bıraktığı hukuksuzluk icat etmekten vazgeçin.

dvd.jpg

MİLLETİMİZ İRADESİNİ ORTAYA KOYACAK

O nedenle Aziz İstanbullular… İşaret fişeğini bugün buradan yaktığımız hukuk mücadelemizin, demokrasi mücadelemizin; eninde sonunda milletin iradesiyle tarihin tecelli edeceği gün milletimiz iradesini ortaya koyacaktır. Onların tek bir iddiası, ideali ve davaları var. Onlar bir kişinin ailesinin ve şürekasının iktidarı ve mutluluğu için kavga veriyorlar. Oysa bugün ne kadar haklı olduğumuz, ne kadar doğru olduğumuz ortaya çıkıyor. Altılı Masa etrafında bir araya gelmiş olanlar bugün bir arada bulunanlar, yek vücut olanların demokrasi diye bir kavgası var, korkusuzca yaşama hürriyeti adına bir meselesi var, bu ülkede fırsat eşitliği diye bir kavgası var. Herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye’yi kurma gibi bir ideali, mücadelesi, kavgası var.

"DÜNÜMÜZÜ ÇALANLARA YARINLARIMIZI ASLA ÇALDIRTMAYACAĞIZ"

Altılı Masa etrafında bir araya gelmiş olanların demokrasi diye bir kavgası var. Bu atanmış hakimlerin verdikleri kararları hep beraber yerle bir edeceğiz. Bugün büyük ülkenin her şeyini çalanlar çaldıkları yetmedi sandıkları çalmaya karar verdiler. Ama bilsinler ki dünümüzü çalanlara yarınlarımızı asla çaldırtmayacağız. Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na milletinin helal oylarını tekrar helal ettirdiniz. Burada verilen hukuksuz kararı da tarih yine tekerrür edecek ve hep beraber yırtıp atacağız. Yarınlar Allah'ın izniyle hepimiz için aydınlıktır. O aydınlık yarınlar da buluşmak üzere.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN