Devlete borcu harcı olanlara müjdeler olsun! Tek kalemde siliniyor

Devlete borcu harcı olanlara müjdeler olsun! Tek kalemde siliniyor

Borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Mecliste kabul edilen 80 maddelik kanun teklifi, borçlu vatandaşlara yönelik olumlu gelişmeler içeriyor.

Torba yasa kapsamında, borçlu vatandaşların borçları silinecek. Bu haber, milyonlarca kişinin beklediği bir gelişme olarak karşılandı ve vatandaşları rahatlatacak bir adım olarak değerlendirildi.

Torba yasa içinde yer alan 54. madde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının faiziyle birlikte silineceğini belirtiyor. 1 Ocak 2024 tarihine kadar biriken GSS prim borçları, faiz ve gecikme faiziyle birlikte tamamen silinecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan torba yasa içerisinde birçok sürpriz düzenleme bulunuyor.

img-9090-001.jpeg

Kadıköy Gazetesi’nin haberine göre; TBMM’de görüşülen torba yasa maddeleri arasında yer alan düzenleme, GSS prim borçlarının faiz ve gecikme faiziyle birlikte silinmesini öngörüyor. Bu düzenleme, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren tüm borçları kapsayacak.

GSS borcu, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bir düzenlemeyle ortaya çıkmıştır. Sigortada çalışan ve çalışmayanlar arasında ayrım yaparak, prim ödeme zorunluluğu getirilmiştir. Çalışanların primleri işverenleri tarafından ödenirken, çalışmayanlar kendi prim borçlarını ödemek zorunda kalmıştır. Bu nedenle, çalışmadığı dönemde prim borcunu ödemeyenlerin GSS borcu birikmektedir.

GSS borcu, Asgari Ücret yüzde 3’ü kadar birikmeye başlar. Borcunu ödemeyen vatandaşlar, SGK tarafından icra veya haciz yoluyla borçlarını tahsil edebilir. Ayrıca, borcunu hiç ödemeyenler sağlık hizmetlerinden faydalanamazlar.

GSS prim borçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Torba yasanın yürürlüğe girmesi durumunda, 1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS borcu olanların borçları silinecektir. GSS prim borcu aylık 402 TL, yıllık ise 4.802 TL olarak birikmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN