Dışişleri'nden AB'ye bildiri cevabı: Gereken adımları içermekten uzak

Dışişleri'nden AB'ye bildiri cevabı: Gereken adımları içermekten uzak

Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi sonrası Türkiye bölümünün olduğu bildiriyi "gereken adımları içermekten uzak" olarak değerlendirdi. Açıklamada, "AB’nin olumlu gündemi hayata geçirmeyi ertelemesi, bir oyalama taktiği, irade eksikliği ve bir iki üye ülkenin AB üyeliklerini kötüye kullanması olarak görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

AB Zirvesi devam ederken Türkiye ile ilgili görüşmelerin tamamlanmasının ardından zirve bildirisinin Türkiye hakkındaki bölümü kamuoyuyla paylaşıldı. Bildiride liderler, Türkiye ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik yetkilendirme için çalışmalarının başlamasını not ettiklerini duyurdu. Doğu Akdeniz'de gerginliğin düşmesinin olumlu karşılandığı belirtilen bildiride, Türkiye'deki Suriyeliler için sağlanacak finansmanla ilgili resmi teklifin gecikmeksizin sunulması talep edildi.

AB Zirvesi bildirisindeki Türkiye bölümünün paylaşılması sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

"GEREKEN ADIMLARI İÇERMEKTEN UZAK"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AB Zirvesi’nde Türkiye başlığı altında kabul edilen kararlar, beklenilen ve gereken adımları içermekten uzaktır"

"OYALAMA TAKTİĞİ"

AB’nin olumlu gündemi hayata geçirmeyi ertelemesi, bir oyalama taktiği, irade eksikliği ve bir iki üye ülkenin AB üyeliklerini kötüye kullanması olarak görülmektedir"

Yeni mali yardım paketi, Türkiye’ye değil, Suriyeli sığınmacılara yönelik olup, esasen AB’nin kendi huzur ve güvenliğinin teminatı için atılacak bir adımdır"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN