Aksaray Üniversitesi'nde doçentlik belgesi sahte çıkan öğretim üyesi gözaltına alındı

Aksaray Üniversitesi'nde doçentlik belgesi sahte çıkan öğretim üyesi gözaltına alındı

Aksaray Üniversitesi'nde doçentlik belgesi sahte ortaya çıkan Zehra Zulal Atalay Laçin'in ataması iptal edilerek hakkında hukuki süreç başlatılmıştı. Öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin 'dolandırıcılık' ve 'evrakta sahtecilik' suçlarından gözaltına alındı. İfade veren öğretim üyesinin, "Üstüme atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Hepsi iftira. Suçsuzum ve aklanacağım" dediği öğrenildi.

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü (ASÜ), 22 Ekim'de İktisadi ve İdari Birimler Fakültesine ataması iptal edilen öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin hakkında, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Rektörlüğün şikayeti üzerine polis merkezine ifadeye gelen öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin, "dolandırıcılık" ve "evrakta sahtecilik" suçlarından gözaltına alındı.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in emniyetteki işlemleri sürüyor.

ifade.jpgÖğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin

ATAMASI İPTAL EDİLMİŞ HAKKINDA ADLİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTI

ASÜ Rektörlüğünden 22 Ekim'de yapılan açıklamada, 28 Eylül'de İktisadi ve İdari Birimler Fakültesine atanan ve sosyal medyada tartışma konusu olan bir öğretim üyesinin, üniversiteye sunduğu ve atanmasına temel teşkil eden doçentlik belgesiyle ilgili oluşan tereddütün ciddiyetle takip edildiği, ilgili kurumla yazışma yapıldığı, gelen belge üzerine bahse konu kişinin atanmasının iptal edildiği bildirilmişti.

Açıklamada, söz konusu kişi ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığı belirtilmişti.

''HEPSİ İFTİRA, SUÇSUZUM VE AKLANACAĞIM"

Zehra Zulal Atalay Laçin'in polisteki ifadesinde, "Üstüme atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Hepsi iftira. Suçsuzum ve aklanacağım" dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Aksaray Üniversitesi'ne yeni atanan bir akademisyenin çelişkili özgeçmişini araştıran Gazeteci Nevşin Mengü, söz konusu akademisyen Zehra Zulal Atalay Laçin'in bahsettiği tezinin "YÖK Ulusal Tez Merkezi ve ODTÜ’nün tez arşivinde" olmadığını belirtmiş, Nevşin Mengü birçok araştırmalarının detayı paylaşarak "Gerçekten bir diploması var mı yok mu?" diye sormuştu. Nevşin Mengü, söz konusu akademisyenin görevden alındığını da duyurmuştu.

gazate.jpgGazeteci Nevşin Mengü

"Taşa üniversitelerinde neler oluyor?" diye soran Mengü, "Aksaray Üniversitesi'ne gelen yeni bir akademisyen diğer akademisyenlerin dikkatini çekti. Üniversite'de Ankara'dan 'yukarından' bir tavsiyeyle atandığı söylenen Zehra Zulal Atalay Laçin" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN