Dünyanın en iyi üniversiteleri açıklandı! Türkiye'den 75 üniversite listede! Bakın Türkiye'deki en iyi üniversiteler hangileri?

Dünyanın en iyi üniversiteleri açıklandı! Türkiye'den 75 üniversite listede! Bakın Türkiye'deki en iyi üniversiteler hangileri?

Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu. Times Higher Education (THE), 2024'ün en iyi Üniversitelerini açıklarken bakın Türkiye'den hangi üniversiteler listede yer aldı. İşte Türkiye'deki en iyi üniversiteler…

Birleşik Krallık menşeli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024 yılı dünya üniversite sıralaması sonuçlarını açıkladı. 1.904 üniversitenin yer aldığı o sıralamaya bakın Türkiye'den hangi üniversiteler girdi. İşte Türkiye'deki en iyi üniversiteler…

TÜRKİYE'DEKİ O ÜNİVERSİTELER LİSTEYE GİRDİ

2024 yılı Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralaması belli oldu. Türkiye'den 75 üniversite sıralamaya girerken bu sayı ile dünyadaki 7 en iyi temsil edilen ülke olma unvanını da kazandı. Geçtiğimiz yıl ise sıralamaya 61 Türk Üniversitesi adını yazdırmıştı. Bu kapsamda listeye dahil olan üniversiteler şu şekildedir:

odtu.jpg

Ortadoğu Teknik Üniversitesi( ODTÜ), 2024 dünya üniversiteleri sıralamasında 351-400 bandında yer alarak Türkiye'deki en iyi devlet üniversiteleri arasında ilk sıraya yerleşti. Tüm üniversiteler baz alındığında ise iki Vakıf Üniversitesi ile birlikte ilk sırada yer aldığı görülüyor.

Toplam 108 ülkeden 1904 üniversitenin yer aldığı sıralamada Koç, ODTÜ ve Sabancı üniversiteleri 301-400 bandında yer alarak ilk 400'e girmeyi başardı.501-600 sıralamasında ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) karşımıza çıkıyor. 601 - 800 bandında ise Bilkent, Boğaziçi, Çankaya ve Hacettepe Üniversiteleri yer alıyor. 801-1000 bandına baktığımızda ise Bahçeşehir, Özyeğin, Yıldız Teknik Üniversitesi yer almaktadır.

bilkent.jpg

11 ÜNİVERSİTE İLK 1000'E GİRDİ

Yapılan sıralama kapsamında Türkiye'den 11 üniversitenin ilk 1000 sıralamasında yer aldığı görülüyor. Dikkat çeken bir başarıya imza atan Türk üniversitelerden 24 üniversitede ise 1001 ile 1500 diliminde yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN