e-Devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

e-Devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Teknolojinin her geçen gül gelişmesiyle birlikte e-Devlet, günlük hayatımızın önemli bir unsuru haline geldi. e-Devlet üzerinden ikametgah değişikliği mümkün. Peki e-Devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır? işte bu sorunun yanıtı.

e-Devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden ikametgah değişikliği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. E-Devlet sistemine giriş yapın.

  2. Arama kutusuna "ikametgah değişikliği" yazın ve çıkan sonuçlardan "Adres Bilgileri Güncelleme" seçeneğini tıklayın.

  3. Açılan sayfada, "Yeni adres bilgileri" bölümünde ikametgahınızın yeni adres bilgilerini girin. Bu bilgiler arasında il, ilçe, mahalle/köy ve adres detayları yer alır.

  4. Ayrıca, "Eski adres bilgileri" bölümünde de eskiden oturduğunuz yerin adres bilgilerini belirtmeniz gerekmektedir.

  5. Bilgileri girdikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayarak değişiklikleri onaylayın.

  6. Değişiklik işleminizin tamamlanması için size verilen "Başvuru Numarası"nı veya "Kayıt Tarihi"ni not alın.

Not: E-Devlet sistemine giriş yapmak için, "e-Devlet Kapısı" internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizle veya Mobil İmza, E-İmza, T.C. Kimlik Kartı gibi diğer kimlik doğrulama yöntemleri ile giriş yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN