e-Okul 2022 dijital karne görüntüleme sayfası

e-Okul 2022 dijital karne görüntüleme sayfası

2021-2022 eğitim öğretim döneminin ilk yarı yılı sona erdi. Öğrenciler karne sevinci yaşarken, internet üzerinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenci veli girişi karne görüntüleme ekranı sorgusu, yoğun biçimde aratıldı.

İlkokul, ortaokul ve liselerde 2021-2022 eğitim yılının ilk dönemi geride kalırken, öğrenciler, veliler ve öğretmenler karne heyecanı yaşadı. Eğitimde dijitalleşme ile birlikte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde yer alan e-karne uygulaması dönem sonunda yoğun ilgi gördü. Basılı karnelerini alamayan ya da karne gününden önce görüntülemek isteyen öğrenciler, dijital karne uygulaması ile karnelerine erişti.

E OKUL KARNE NOTU BİLGİLERİ NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için öncelikle, "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmelisiniz.

Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. (Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi)

Son adımda karşınıza çıkacak olan ekranda öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E OKUL ÖĞRENCİ VE VELİ BİLGİLENDİRME GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin bulunduğu e-okul sistemine erişmek oldukça kolay.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile ulaşılabiliyor.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan 'Not Bilgisi' seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans ve proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar bulunmaktadır.

1-001.jpg

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN