Ehliyet sahipleri dikkat! O tarihten sonra sona eriyor. Yaptırmayan sürücülere 12 bin 978 TL ceza kesilecek

Ehliyet sahipleri dikkat! O tarihten sonra sona eriyor. Yaptırmayan sürücülere 12 bin 978 TL ceza kesilecek

Yerel seçimlerin ardından milyonlarca ehliyet sahibi kişilere son dakika uyarısı yapıldı. Yeni yıl ile birlikte yürürlüğe girecek. Ehliyet sahipleri dikkat! Nüfus Müdürlüklerinden 15 TL verilerek yapılacak basit bir işlemimi yapmaması halinde 12 bin 978 TL para cezası kesilecek. O tarihten sonra sona eriyor. İşte detaylar...

Yeni yıl ile birlikte ehliyetlerde de yeni döneme girmiş olduk. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni bir karar alındı. Sürücüler o tarihten önce bu işlemleri yaptırmazsa 12 bin 978 TL para cezası kesilecek. Hemen Nüfus Müdürlüklerine giderek işlemlerinizi gerçekleştirin.

EHLİYET SAHİPLERİ DİKKAT!

2023 yılı itibariyle eski tip ehliyet kullanım süresi 2024 yılına kadar ertelendi. Bakanlıktan yapılan açıklamada 2024 yılı itibariyle yeni tip ehliyet kullanıma geçmeyenlere para cezası kesilecek. Yenileme işlemleri ise Nüfus Müdürlüklerinden 15 TL karşılığında kolayca yapabilirsiniz.

yeni-proje-2024-04-04t151102-946.jpg

12 BİN 978 TL PARA CEZASI KESİLECEK

Eğer ehliyeti bu ay içerisinde yenilemezseniz yandınız. Alınan karara göre; eski tip ehliyetlerle trafikte araç kullanmaya devam eden sürücülere 12 bin 978 TL ceza kesilecek. Söz konusu hareketin tekrarlanmaması amacıyla tespit edilen ilk ihlalin ardından trafik polisleri, eski tip ehliyete el koyacak.

yeni-proje-2024-04-04t151024-169.jpg

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin bazı belgeleri hazırlaması ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alması gerekiyor. İşte yenileme işlemi için gerekli olan belgeler:

  • Kimlik kartı veya pasaport
  • Güncel biometrik fotoğraf
  • Geçerli bir sağlık raporu
  • Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)
  • Mevcut ehliyet
  • Adli sicil kaydı
  • Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN