Ekonomik krizi hatırlatan Serkan Özcan'dan muhalefete çağrı: Şapkayı önümüze koymanın zamanı geldi

Ekonomik krizi hatırlatan Serkan Özcan'dan muhalefete çağrı: Şapkayı önümüze koymanın zamanı geldi

Cari açığın tüm zamanların rekorunu kırdığını işaret eden Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, ekonomik durumun vahametinin altını çizerek muhalefete çağrı yaptı ve "Küçükten büyüğe tüm muhalif partiler için sakince şapkayı önüne koymanın zamanının geldiğini düşünüyorum! Aynı şeyleri sürekli tekrarlayıp farklı sonuçlar beklemek doğru değil!" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin sonuçlanmasının arkasından muhalefet partileri kendi içlerinde değerlendirmelerde bulunarak çalışmalarına kaldıkları yerden devam ediyor. Bu sırada ekonomik gidişat da devamlı zayıflayarak ilerliyor. Bir yanda Türk Lirası'nın tarihi değer kaybı sürerken, bir yandan da cari açık rekor kırıyor.

Durumun negatif gidişatına dikkat çeken Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, 'yeni ekonomi modeli'nin sorun çözemediğini ve mevcut sürecin acilen düzeltilmesi gerektiğini belirterek, muhalefete 'yeni bir siyaset' yapma çağrısında bulundu.

'ÜLKEYE GÜVENEN YATIRIMCI KALMADI'

Özcan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Yılın ilk 4 ayında tüm zamanların rekoru kırıldı ve cari açık 30 milyar $’a ulaştı! İlk 5 ayda dış ticaret açığı ise 56 milyar$! Yeni ekonomi modeli ile kapanacağı vaadedilen dış açık, artık sürdürülemez noktada!

Sağdan soldan, yabancı Merkez Bankalarından vs alınan paralarla zar zor bu noktaya kadar gelindi! Açık büyük oranda Merkez Bankası rezervleri ile finanse edildi, çünkü ülkeye güvenip giren uluslararası yatırımcı kalmadı!

Yapılan yanlışları gerçekten düzeltmek isterlerse milletimiz cehaletin ağır bedeliyle karşı karşıya kalacak! Ülke ekonomisinin yavaşlaması ve işsizliğin artması (ki geniş tanımlı işsizlik şu an bile %24 düzeyinde) en önemli maliyetler olarak ortaya çıkacak!

'GÜÇLÜ BİR MUHALEFETE OLAN İHTİYAÇ DAHA BELİRGİN'

Bu maliyetlerin ortaya çıkması ile ülke siyasetinde güçlü bir muhalefete olan ihtiyacın çok daha belirgin hale geleceğini düşünüyorum! Tam da bu nedenle küçükten büyüğe tüm muhalif partiler için sakince şapkayı önüne koymanın zamanının geldiğini düşünüyorum! Aynı şeyleri sürekli tekrarlayıp farklı sonuçlar beklemek doğru değil!

Organik, samimi, halkla bütünleşmiş, olan bitenden ders almış, ekonomik krizlerden medet uman değil çaresini halkın anlayabileceği biçimde ortaya koyan, hepsinden önemlisi siyasetin tam merkezine oturmuş bir yaklaşım gerekiyor! Türkiye’nin bu yeni siyaseti üretebilecek potansiyeli var, yeter ki herkes üzerine düşen fedakarlığı yapsın."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN