Elinde altını olanlar yaşadı! Kuyumcuların tahminleri değişti... O tarihte beklenen rakam mutlaka gelecek

Elinde altını olanlar yaşadı! Kuyumcuların tahminleri değişti... O tarihte beklenen rakam mutlaka gelecek

Altın, ekonomik belirsizliklerde ve siyasi krizlerde güvenli liman olarak görüldü. Son dönemde İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaş, altın piyasasında ciddi bir hareketliliğe yol açtı...

Altın piyasasında savaşın etkisiyle çok hızlı değişimler yaşandı. İsrail ile Filistin arasında patlak veren savaş, ons altının 1.874 dolara, gram altının ise 1.750 TL’ye çıkmasına neden oldu.

1-021.jpg

“ALTIN İÇİN İYİ GÜNLER BAŞLADI”

Kapalıçarşı'nın deneyimli kuyumcularından Nadir Şentürk, savaşın altın piyasasını olumlu etkilediğini belirtiyor. Şentürk, “Savaş insanlık için çok kötü ama altın için çok şey değişti. İnsanlar artık altının güvenli bir yatırım modeli olduğunu bir defa daha keşfettiler,” diye ifade ediyor.

Fed'in altın fiyatları üzerindeki baskısının kırılmaya başlandığına dikkat çeken Şentürk, doların geleceğine dair belirsizliklerin altına olan talebi artırdığını ve bu durumun altın fiyatlarını yükselteceğini belirtiyor.

2-010.jpg

YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİ DEĞİŞTİ

Nadir Şentürk, gram altın fiyatı için yıl sonu tahminlerini de güncelledi. Daha önce 1.850 TL – 1.900 TL aralığında bir beklenti içerisindeyken, şimdi bu rakamı 2.050 TL – 2.100 TL aralığına yükseltti. Şentürk, “Bu fiyat mutlaka gelecektir. İşaretlerini bugünden alıyoruz,” diyerek beklentisini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN