Emekliler zam miktarınız artık kesinleşti! Temmuz ayında maaşınıza…

Emekliler zam miktarınız artık kesinleşti! Temmuz ayında maaşınıza…

Temmuz ayında gerçekleşecek olan emekli maaş zammı, milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. Gazeteci Fatih Portakal, emeklilere yönelik yaptığı açıklamada, “Zam miktarınız artık kesinleşti” ifadelerini kullandı.

Emekliler, SSK ve Bağ-Kur kapsamında, altı aylık enflasyon verileri doğrultusunda maaşlarında yapılacak artışı sabırsızlıkla bekliyorlar. Bu dönemde, en düşük emekli maaşı da yeniden hesaplanacak. Peki, hangi emekli ne kadar maaş alacak?

2024 Ocak ayında, emekli maaşlarına yapılan %49,25’lik zam ile en düşük emekli maaşı 10.000 lira olmuştu. Temmuz ayında ise bu zam, yine altı aylık enflasyon oranına göre güncellenecek. Bunun yanı sıra, refah payı ve en düşük emekli maaşı için kanuni düzenlemelerin yapılması da bekleniyor.

img-5791.jpeg

Bu süreçte en net bilgiler Merkez Bankası ve TÜİK’ten geldi. TÜİK’in açıkladığı dört aylık kesinleşmiş enflasyon verilerine göre, emekliler %18,72’lik bir artışı garantiledi. Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verileriyle birlikte, kesin zam oranı belirlenecek.

Merkez Bankası’nın tahminlerine göre, Mayıs ayında enflasyonun %3, Haziran ayında ise %2,54 olması öngörülüyor. Bu durumda altı aylık toplam enflasyonun %25,39 olması bekleniyor.

Fatih Portakal, emeklilere yönelik yaptığı açıklamada, “Artık netleşti, %25 zam alacaksınız. Bu oranı not edin. Enflasyon farkıyla alacağınız zamlar, hak ettiklerinizdir,” dedi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının artışı konusunda, alım gücünün düşmesi nedeniyle verilecek refah payının yetersiz kalabileceğini belirtti. Erdursun, “Oransal artışlar yeterli olmayacak. Emekliler, maaşlarının güncellenmesini bekliyor,” ifadelerini kullandı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN